opstina gornji milanovac

28. март 2016.
59 нових уговора о додели бесповратних подстицајних средстава у пољопривреди општине Горњи Милановац


gm

Данашњим потписивањем уговора о додели подстицајних средстава између носилаца регистрованих пољопривредних домаћинстава са територије Општине Горњи Милановац и председника општине Милисава Мирковића, настављена је овогодишња додела подстицајних средстава у пољопривреди Општине Горњи Милановац!


Закључно са 25.03.2016. године поднето је преко 100 захтева, а данас је 59 нових милановачких пољопривредних произвођача закључило и уговоре са председником општине Милисавом Мирковићем. Од овогодишњим буџетом Општине опредељених 20.000.000.00 динара, утрошено је укупно 5.226.343,60 динара, а данас је међу уговорима највећи број био за доделу подстицаја за меру подизање нових засада воћа.


Председник општине је искористио данашње потписивање уговора да са пољопривредницима разговара о предлозима да се Програм развоја пољопривреде наше Општине у наредном периоду унапреди и понуди и друге, нове мере које су важне за развој пољопривреде са становишта самих произвођача. Такође је изразио велико задовољство што пољопривредници и сами преузимају иницијативу, рачунају на помоћ општине и слободни су да се све више стручним службама обрате како молбом за савет, тако и конструктивним предлозима. Партнерски однос Општине и пољопривредних произвођача прави је темељ успешне сарадње и омогућава одрживо континуирано и планско улагање у пољопривреду наше општине.


Општина Горњи Милановац је у 2016. години обезбедила укупно 26.050.000 милиона динара, која су поред директних подстицајних средстава у износу од 20.000.000 динара, опредељена и за набавку противградних ракета, накнаду противградним стрелцима, креч за калцификацију земљишта, посету пољопривредном сајму и помоћ удружењима из области пољопривреде, а они пољопривредни произвођачи који имају интереса за оснивање у пољопривредне задруге имаће на располагању сву правну и логистичку помоћ Општине кроз цео процес оснивања.


Текст овогодишњег Конкурса са приказом намена за које се може конкурисати за подстицајна средства можете видети овде http://www.gornjimilanovac.rs/dokumenta/konkursi/polj-2016.pdf
gm    gm    gm   Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!