opstina gornji milanovac

18. март 2016.
Почела додела бесповратних средстава Општине Горњи Милановац за подстицаје
у пољопривреди 2016.


gm

Данашњим потписивањем 22 уговора о додели подстицајних средстава између носилаца регистрованих пољопривредних домаћинстава са територије општине Горњи Милановац и председника општине Милисава Мирковића, отпочела је додела подстицајних средстава у пољопривреди општине Горњи Милановац за 2016. годину.


За овогодишњи конкурс за доделу бесповратних подстицајних средстава у пољопривреди влада велико интересовање милановачких пољопривредника, а пошто је коначно званично отпочео и поступак овогодишње регистрације пољопривредних газдинстава, почело се доделом уговора по захтевима који су милановачки пољопривредници подносили у претходних месец дана, ишчекујући само потврду о регистрацији домаћинства као последњи неопходан документ за одлучивање.


Закључно са 17.03.2016. године поднето је више од 80 захтева, од чега је првих 22 носилаца пољопривредних домаћинстава који су имали потпуну и уредну документацију, данас закључило и уговоре са председником општине Милисавом Мирковићем. Од овогодишњим буџетом Општине опредељених 20.000.00 динара, утрошено је 2.115.414,00 динара, а међу захтевима предњаче набавка механизације за ратарску и воћарску производњу и набавка квалитетних приплодних јуница.


Председник општине је изразио велико задовољство што су горњомилановачки пољопривредници препознали у Општини Горњи Милановац поузданог партнера и што сада већ традиционално планирају и остварују подстицаје, чиме се остварују жељени ефекти подстицајних мера – континуирано и планско улагање у пољопривреду наше општине.


Општина Горњи Милановац је у 2016. години обезбедила укупно 26.050.000 милиона динара, која су поред директних подстицајних средстава у износу од 20.000.000 динара, опредељена и за набавку противградних ракета, накнаду противградним стрелцима, креч за калцификацију земљишта, посету пољопривредном сајму и помоћ удружењима из области пољопривреде, а они пољопривредни произвођачи који имају интереса за оснивање у пољопривредне задруге имаће на располагању сву правну и логистичку помоћ Општине кроз цео процес оснивања.


Текст овогодишњег Конкурса са приказом намена за које се може конкурисати за подстицајна средства можете видети овде: http://www.gornjimilanovac.rs/dokumenta/konkursi/polj-2016.pdfgm    gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!