opstina gornji milanovac

11. март 2016.
Краљици спортова заслужено место у Горњем Милановцу


Јуче је у Општини Горњи Милановац одржан радни састанак на коме је заменик председника Општине Мирослав Миловановић угостио генералног секретара Атлетског савеза Србије Слободана Бранковића, а поводом предстојеће сарадње на реконструкцији атлетске стазе на стадиону СД Таково у Горњи Милановац. Сарадња је иницирана уз помоћ Светислава и Слободана Павловића из Београда иначе пореклом горњомилановчана и заљубљеника у атлетски спорт, а у њу су активно укључени и Миливоје Урошевић, доајен атлетике у нашем граду из АК Таково, Владимир Симић директор Хелиос групе, као и директор јавног предузећа Спортско рекреативни центар Милета Богдановић, председник и секретар Спортског савеза Општине и представник Одељења за комунално стамбене послове и урбанизам Општинске управе.


Сарадња с намером уређења и проширења атлетске стазе у Горњем Милановцу започета је пре месец и по дана када је извршена инспекција на стадиону СД Таково од стране овлашћеног вештака којим је констатовано да сама локација и постојећа стаза имају потенцијал, да би се уз одговарајући пројекат могле унапредити и добити нови сјај.


На јучерашњем састанку договорено је да се конципира пројектни задатак на основу којег ће Атлетски савез израдити идејно решење будуће реконструкције са предмером и предрачуном радова, а упоредо ће се радити на решавању имовинских односа ради прибављање ваљане грађевинске дозволе.


Следећи састанак уприличиће се када Идејно решење буде готово, како би се разговарало о изради Главног пројекта реконструкције, извођењу радова и моделу финансирања овог подухвата.


Горњи Милановац ће добити нову модерну атлетску стазу са осам трака за трчање и коначно се одужити Краљици спортова која је у нашој општини изнедрила пуно успешних спортиста, иако помало стављена у крај последњих година.gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!