opstina gornji milanovac

03. март 2016.
Председник општине против изградње центра за складиштење и прераду отпада од стакла


Београдска фирма "Eco Friendly" ушла је у законом прописану процедуру и поднела надлежним органима захтев за добијање сагласности за изградњу Центра за третман, складиштење опасног отпада од стакла и производњу лаког агрегата у насељеном месту Теочин у Горњем Милановцу.


Мештани Теочина као и околних села - Брезне, Коштунића, Брајића, Леушића и других изразили су негативно мишљење о формирању овог Центра и о томе, између осталих, обавестили и Председника Општине Горњи Милановац.


Тим поводом Председник Општине Горњи Милановац Милисав Мирковић изјавио је да по питању изградње Центра за третман, складиштење опасног отпада од стакла и производњу лаког агрегата у насељеном месту Теочин није био обавештен од стране надлежних органа као и да није имао никакву комуникацију са инвеститорима. "У потпуности подржавам мештане Теочина као и свих околних села у њиховом противљењу реализацији овог пројекта и предузећу све што је у мојој надлежности да до његове реализације не дође. Мештани овог дела наше Општине баве се углавном пољопривредном производњом и сточарством, али и производњом здраве хране као и сеоским туризмом по чему је овај крај препознатљив и ван граница наше државе. У наредном периоду успоставићу контакт са овим инвеститором и предложити му да своју инвестицију преусмери на нешто друго, рецимо на изградњу хладњаче или откупног места за воће и поврће које се производи у овом крају или било коју другу инвестицију која је у интересу мештана овог краја", изјавио је Председник Општине Горњи Милановац Милисав Мирковић.


Иначе, више од 350 мештана изразило је потписивањем петиције своје негодовање поводом реализације пројекта изградње Центра за третман, складиштење опасног отпада од стакла и производњу лаког агрегата у насељеном месту Теочин у Горњем Милановцу.gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!