opstina gornji milanovac

03. март 2016.
Предузеће "Trendtex" покренуло производњу у Модној конфекцији "Рудник"


gm

Предузеће "TRENDTEX" д.о.о.покренуло је производњу радне одеће намењене извозу у просторијама Модне конфекције "Рудник" и запослило првих 75 производних радника.


"Онако како смо се и договорили 1. фебруара ове године са представницима групе "TRENDTEX" и Националне службе за запошљавање на састанку и приликом обиласка производних погона Модне конфекције "Рудник" где је и одржан састанак истога дана са свим заинтересованим незапосленим лицима текстилне струке, покренута је производња и запослено првих 75 производних радника. Свакодневно смо у контакту са представницима предузећа "TRENDTEX" и према њиховим речима, у наредних десетак дана биће запослено нових седамдесетак радника док би у наредних неколико недеља, сукцесивним ангажовањем радника, требало да буде ангажовано укупно 300 радника како је и планирано. Данас када се боримо за свако радно место, покретање производње и радно ангажовање три стотине незапослених од огромног је значаја за Горњи Милановац који је надалеко био и остао познат по квалитетној текстилној индустрији, а томе су су несумњив допринос дали изузетно квалитетни радници у овој грани индустрије. У наредним данима одржаћемо састанак са руководством "TRENDTEX"-а на којем ћемо размотрити њихове потребе за текстилним радницима на дугорочном плану и у том смислу предузети активности по питању отварања потребних смерова у Техничкој школи "Јован Жујовић", а на краткорочном плану – размотрити могућности за преквалификације потребног броја незапослених лица. Истовремено ћемо анализирати потребе свих наших привредних субјеката за радном снагом и приступити прилагођавању образовних профила са потребама тржишта радне снаге у Горњем Милановцу, а имамо најаве још заинтересованих да инвестирају у наш град", изјавио је Председник Општине Горњи Милановац Милисав Мирковић који је током протекле недеље и посетио производне погоне овог предузећа.


Предузеће "TRENDTEX" д.о.о. из Пријепоља основано је 2002. године са 100% ино-капиталом. Основна делатност је производња, конфекционирање радне одеће, а целокупан производни програма извози се на Европско тржиште (Немачка, Шведска, Данска, Француска и Пољска), што ову фирму и њену матичну фирму "HMT GmbH" из Немачке чини водећим извозником у пословима конфекционирања радне одеће, са инсталисаним значајним производним капацитетима који могу да одговоре захтевима европског тржишта. Укупна инвестиција планирана за куповину и реновирање постојећег објекта МК "Рудник" и енергетских постројења, куповину нове опреме и резервних делова, обуку нових радника износи од 1.000.000,00 до 1.200.000,00 ЕУР-а.


gm    gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!