opstina gornji milanovac

02. март 2016.
Почела обнова регистрације пољопривредних газдинстава за 2016. годину


Како је Правилником о упису у регистар пољопривредних газдинстава и обнови регистрације и предвиђено, од јуче, 1. марта 2016. године, пољопривредни произвођачи који имају регистрована пољопривредна газдинства могу извршити обнову регистрације за 2016. годину, најкасније до 30. априла 2016. године.


Председник Општине Горњи Милановац Милисав Мирковић позива све пољопривредне произвођаче да обнове регистрацију и потом се одазову на расписани конкурс за доделу бесповратних подстицајних средстава Општине Горњи Милановац намењених пољопривреди за 2016. годину, а која имају за циљ стимулисање и пружање подршке пољопривредним произвођачима са територије наше општине. Он је подсетио да је, на задовољство општине и пољопривредника, заједничким улагањем у обнову механизације, сточног фонда, подизање засада и различита унапређења пољопривредне производње, 2015. године у пољопривреду на територији Општине Горњи Милановац инвестирано око 90 милиона динара, од чега је Општина кроз додељена подстицајна средства за 828 пољопривредних произвођача уложила износ од 36.086.607,60 динара.


Пољопривредници могу конкурисати за подстицајна средства по основу набавке квалитетних приплодних јуница млечних раса или сименталског говечета, механизације односно опреме за манипулацију, одлагање и апликацију стајњака, набавке опреме за мужу, хлађење и складиштење млека, набавке квалитетних говеда, оваца, коза и свиња товних раса, набавке опреме и механизације за припрему, руковање и дистрибуцију концентроване и кабасте сточне хране на газдинству, електричне ограде и термо – појилице, за подизање нових или обнављање постојећих производних и матичних засада воћака, хмеља и винове лозе, као и постављање противградних мрежа, набавке воћарско-виноградарских трактора, риголера, подривача и машина за резидбу, тарупирање и бербу, набавке механизације и опреме за сетву, садњу, заштиту биља и наводњавање за воћарску и виноградарску производњу, система кап по кап, конструкција за пластенике и стакленике, вишеслојних фолија за пластенике, прскалица за наводњавање, производњу садног материјала и повртарску производњу, набавке трактора за ратарску производњу, комбајна за жетву и бербу, прикључних машина за жетву и бербу, машина за обраду земљишта, сејалица, набавке прскалица за прихрану и заштиту биљака од болести, штеточина и корова, набавку опреме за пчеларство и нових пчелињих друштава, возила и приколица за превоз пчелињих друштава, улагања у шумарске технологије. У односу на протеклу годину, ове године пољопривредни произвођачи могу конкурисати по основу набавке нове опреме за рибњаке, набавке нове опреме и уређаја за сушење воћа и поврћа, набавке нове опреме и уређаја за бланширање, пастеризацију и стерилизацију производа, набавке нове опреме, уређаја и репро материјала за производњу вина, ракије и других алокохолних пића. Код појединих ставки увећан је максимални износ подстицаја па тако на пример ове године набавка нових трактора биће подстицана са 400.000,00 динара. Пољопривредници могу рачунати максимално до 400.000 динара по кориснику на име субвенције, односно од 30 до 50% вредности предмета субвенције.


Конкурс ће бити отворен до утрошка планираних средстава.gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!