opstina gornji milanovac

01. фебруар 2016.
Нових 300 производних радних места у Горњем Милановцу


gm

Предузеће "TRENDTEX" ДОО покренуће за десет до петнаест дана производњу радне одеће намењене извозу и запослити око три стотине производних радника у Горњем Милановцу.


Овим поводом данас је у Кабинету Председника Општине Горњи Милановац организован састанак са представницима ове фирме.


Власник "TRENDTEX"–а, господин Шућко Хаџијакуповић истакао је чврсте намере да у Горњем Милановцу започне озбиљну текстилну производњу која ће дугорочно трајати и развијати се, што је и главни пословни мотив за њихову инвестицију у Горњи Милановац као место са текстилном традицијом, расположивим производним капацитетима и стручном радном снагом. Визија овог предузећа је, према његовим речима, да створи атмосферу поверења радника тако да рад у "TRENDTEX"-у схвате као улагање у заједничку будућност.


Према речима извршног директора групе "TRENDTEX" Денијала Козличића, успешно пословање ове фирме чини је водећим извозником у пословима конфекционирања радне одеће, са значајним производним капацитетима који могу да одговоре захтевима европског тржишта. "Наравно, таква позиционираност на иностраном тржишту намеће обавезу сталног подизања ефикасности постојеће производње као и ширење производних капацитета. То су захтеви који пред менаџмент фирме "TRENDTEX" намећу купци из иностранства нудећи још обимније и дугорочније пословне уговоре. Ми пратећи те захтеве, желимо да у Горњем Милановцу у оквиру конфекције "РУДНИК" већ за десет до петнаест дана, покренемо производњу радне одеће намењене извозу и запослимо око три стотине производних радника", истакао је Козличић.


Како је изјавио Председник Општине Милисав Мирковић, коначна одлука ове фирме је и те како значајна за Горњи Милановац посебно имајући у виду недавни престанак рада модне конфекције "Рудник" што је за последицу имало останак без посла неколико стотина горњомилановчана. "У данашње време када је свако радно место драгоцено, покретање производње и радно ангажовање три стотине незапослених од огромног је значаја за Горњи Милановац који је надалеко био, али и остао, познат по квалитетној текстилној индустрији чему су несумњив допринос дали изузетно квалитетни радници у овој грани индустрије. Посебно је значајно што инвеститор поред ангажовања стручне радне снаге текстилне струке планира да ангажује и што већи број младих без таквог искуства у циљу њихове стручне обуке. Општина Горњи Милановац пружа и пружаће сву подршку и помоћ у реализацији ове инвестиције, а уколико за то буде потребе извршићемо и одређена прилагођавања образовних профила у средњем образовању", изјавио је Председник Општине.


Састанку су присуствовали и директор НСЗ Србије Зоран Мартиновић и директор Филијале НСЗ Чачак Саша Обрадовић, који су истакли значај заједничке сарадње локалне самоуправе, Националне службе за запошљавање и инвеститора на овом пројекту како би се постојећа стручна радна снага оптимално упослила.


Након одржаног састанка, представници инвеститора, Општине Горњи Милановац и Националне службе за запошљавање обишли су просторије Модне конфекције "Рудник" где је и одржан састанак са свим заинтересованим незапосленим лицима текстилне струке чије је присуство обезбедила Национална служба за запошљавање на основу евиденција којима располаже.


У наредним данима очекује се позитиван одговор Одбора поверилаца Конфекције «РУДНИК» Горњи Милановац у стечају на захтев "TRENDTEX"-а за закуп дела пословних просторија, чиме би ово предузеће и званично почело да послује у нашем граду.


Предузеће "TRENDTEX" д.о.о. из Пријепоља основано је 2002. године са 100% страним капиталом. Основна делатност је производња радне одеће, а целокупан производни програма извози се на Европско тржиште (Немачка, Шведска, Данска, Француска и Пољска), што ову фирму и њену матичну фирму "HMT GmbH" из Немачке чини водећим извозником у пословима конфекционирања радне одеће, са значајним производним капацитетима који могу да одговоре захтевима европског тржишта. Укупне инвестиције планиране за куповину и реновирање постојећег објекта МК "Рудник" и енергетских постројења, куповину нове опреме и резервних делова, обуку нових радника износе од 1.000.000,00 до 1.200.000,00 ЕУР-а.


gm    gm    gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!