opstina gornji milanovac

29. јануар 2016.
Одржано предавање о електронском потпису у издавању грађевинских дозвола


gm

Инжењерска комора Србије и Европски савет инжењерских комора (ЕЦЕЦ) организовали су предавање о електронском потпису у поступку електронског издавања грађевинских дозвола које је, током јучерашњег дана путем видео бима из Београда истовремено преношено у регионалним канцеларијама Инжењерске коморе Србије, између осталих и у Горњем Милановцу.


Тако је преко стотину заинтересованих инжењера свих струка, окупљених у Великој сали Општине Горњи Милановац, могло да чује више о новинама које предвиђају одредбе Закона о планирању и изградњи и Правилника о поступку спровођења обједињене процедуре, којима је прописано да се од 1. јануара 2016. пројектна документација за добијање грађевинске дозволе предаје у електронској форми са електронским потписом лиценцираног инжењера.


Ништа мање значајна нису била искуства која су овим путем са нашим инжењерима поделиле колеге из Аустрије, Италије, Македоније и Црне Горе о европској регулативи и искуствима у тој области, будући да је на основу Директиве ЕУ бр. 910/2014 у свим земљама чланицама ЕУ, као и земљама кандидатима за чланство у ЕУ, обавезна примена електронског потписа и електронског печата.


Предавање је имало за циљ упознавање са искуствима земаља у региону, земаља чланица ЕУ, као и Србије, у области примене квалификованог електронског потписа у процесу израде пројектно-техничке документације и издавања електронских грађевинских дозвола а одржано је на енглеском језику у форми вебинара директним укључењима колега из различитих земаља Европе.


gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!