opstina gornji milanovac

25. јануар 2016.
Снабдевање топлотном енергијом мора бити уредно, а при ниским температурама продужен грејни дан


Услед ниских температура као и учесталих кварова на систему за снабдевање топлотном енергијом повећан је број притужби корисника овог система како на квалитет испоручене топлотне енергије тако и на време испоруке топлотне енергије.


Командант Општинског штаба за ванредне ситуације и председник општине Горњи Милановац Милисав Мирковић још 15. јануара наложио је Јавном комуналном предузећу "Горњи Милановац" да према његовим надлежностима стави у приправност одговарајуће службе и потребну механизацију која је оспособљена за реаговање у временским неприликама на које је упозорио РХМЗ и предузима и друге мере заштите у складу са временским неприликама.


Како ЈКП "Горњи Милановац" очигледно није поступило у складу са овим налогом, а да је за поступање имало како правни основ тако и финансијске могућности, председник општине наложио је директору Јавног комуналног предузећа "Горњи Милановац", које иначе производи и дистрибуира топлотну енергију и управља дистрибутивним системом, да предузме одговарајуће мере за утврђивање одговорности за учињене пропусте.


Имајући у виду да су корисници система даљинског грејања били принуђени да, што из разлога неуредне испоруке топлотне енергије проузроковане кваровима тако и због изузетно ниских температура, обезбеде алтернативне изворе топлотне енергије у вези са чим су имали и додатне финансијске издатке, председник општине захтева да, у складу са законом, руководство предузећа донесе одлуку о умањењу рачуна за испоручену топлотну енергију за месец јануар свим корисницима.


Председник општине Горњи Милановац Милисав Мирковић овим путем јавно се извињава грађанима општине Горњи Милановац због учињених пропуста Јавног комуналног предузећа "Горњи Милановац" у испоруци топлотне енергије у претходном периоду.gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!