opstina gornji milanovac

05. јануар 2016.
Главне саобраћајнице на територији општине Горњи Милановац проходне


Сви путни правци на територији општине Горњи Милановац током јучерашњег дана били су прочишћени, али нове обилне снежне падавине у послеподневним сатима створиле су нове проблеме.


Према расположивим извештајима са терена, извођач радова ангажован на чишћењу градских улица радио је на њиховом прочишћавању са три екипе током читаве ноћи тако да су прочишћене све улице првог, другог и трећег приоритета.


Државни путеви на територији општине Горњи Милановац су проходни, а на терену на сеоском подручју је механизација Јавног предузећа за путеве општине Горњи Милановац чији су приоритет локални и некатегорисани путеви којима се одвија аутобуски саобраћај. Нове снежне падавине услед јаког ветра створиле су снежне сметове на јуче прочишћеним саобраћајницама тако да је њихово чишћење ангажована тешка механизација овог јавног предузећа.


Иначе, буџетом Општине Горњи Милановац опредељена су средства месним заједницама за набавку горива за потребе механизације ангажоване на рашчишћавању снега тако да се у већем броју месних заједница локално становништво самоорганизовало у рашчишћавању једног броја некатегорисаних путева.


Инспекцијске службе су на терену и контролишу извршавање законских обавеза – уклањање снега и леда са тротоара испред стамбених објеката индивидуалног и колективног становања и пословних просторија од стране сопственика истих, односно корисника уколико сопственици исте не користе, као и забрањену избацивања снега и леда на тротоар, или коловоз.


Председник општине и командант Општинског штаба за ванредне ситуације Милисав Мирковић апелује на власнике стамбених и пословних објеката односно кориснике да редовно чисте снег испред својих објеката и да приликом чишћења снега на својим улазима и двориштима исти не избацују на тротоар и коловоз већ одлажу на погодно место које не угрожава кретање пешака и возила, а Јавном предузећу за путеве, Јавном предузећу за изградњу и Јавном комуналном предузећу "Горњи Милановац" наложио да доследно спроводе програме зимске службе и да благовремено предузимају мере у случају нових снежних падавина.gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!