opstina gornji milanovac

26. септембар 2018.
Станови за интерно расељена лица


Председник општине Дејан Ковачевић данас је потписао Меморандум о разумевању са предсетавницима Данског савета за избеглице. Предмет овог Меморандума о разумевању је сарадња потписника МоР-а у оквиру пројекта „Подршка достојанственим стамбеним решењима и одрживом начину живота расељених и повратника у Србији“, који финансира ЕУ посредством Делегације Европске уније у Републици Србији.


gm

Овај пројекат је складу са Националном стратегијом за решавање питања избеглих и интерно расељених лица и настојањима Владе Републике Србије да унапреди животне услове избеглих, интерно расељених лица и повратника по споразуму о реадмисији у Србији и у складу са локланим акционим планом Општине Горњи Милановац за решавање питања расељења.


gm

Циљ пројекта, подршка Општини у налажењу и реализацији одрживих одговарајућих решења за социјално угрожена интерно расељена лица и повратнике по споразуму о реадмисији, биће постигнут куповином једног сеоског домаћинства, изградњом једног монтажног објекта и доделом пакета грађевинског материјала за две индивидуалне куће. Корисницима сеоског домаћинства ће такође бити обезбеђен материјал за реновирање куће или потребан намештај или опрема која ће обезбедити достојанственије услове живота. За монтажне куће биће обезбеђен основни намештај и бела техника.


gm

Овај пројекат ће реализовати Дански савет за избеглице до 29.фебруара 2020.године.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!