opstina gornji milanovac

17. септембар 2018.
Обележена годишњица ослобођења од фашизма


Полагањем венаца на споменик „Слобода“ на Тргу кнеза Михаила обележена је 74. годишњица ослобођења рудничко-таковског краја од фашизма. Испред општине Горњи Милановац венац је положила заменица председника општине Јадранка Достанић. Венац су положили и представници општинске организације Савеза бораца НОР-а, као и представници Друштва за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.


gm

Обраћајући се присутнима, заменица председника општине је истакла да је 17. септембар један од значајнијих датума за општину Горњи Милановац, јер је на данашњи дан Горњи Милановац ослобођен од фашизма у Другом светском рату. Она је истакла да је мир највећи благослов и драгоцена потреба човека: „Мир у срцу и у сваком сегменту живота непроцењива је основа како за индивидуални напредак тако и за напредак читавог друштва и државе. То је једна потреба саживота у духу толеранције и међусобног разумевања. Управо оваква свест повећава квалитет живота, обогаћује наш свакодневни живот и односе са другима. Дошло је време за љубав и срећу, за окончање ратова, невоља и страдања.“ Достанићка је додала и да ће општина Горњи Милановац наставити да као и до сада подржава и помаже рад борачких организација, као и да ће у сећање на све борце и на њихове животе наставити да обележава сваки важан датум и догађај: „Наше сећање и дубоко поштовање најмање је што можемо да учинимо за жртве које су своје животе уградили у темеље наше слободе.“


gm

Након церемоније полагања венаца у згради Окружног начелства одржан је 24. Сабор бораца ослободилачких ратова општине Горњи Милановац и њихових потомака.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!