opstina gornji milanovac

03. decembar 2014.
Izveštaj Državne revizorke institucije


Opština Paraćin i Gornji Milanovac od 27 kontrolisanih opština uzete kao pozitivan primer Državne revizorke institucije sa malim procentom nepravilnosti u poslovanjuPredsednik Državne revizorske institucije (DRI) Radoslav Sretenović izjavio je juče medijima da je upravljanje javnim finansijama u lokalnim samoupravama veoma neefikasno, a najveći problemi se javljaju u kontroli trošenja budžetskih sredstava, nepoštovanju zakona i propustima interne revizije, dok pitanje subvencija uopšte nije regulisano zakonom.


Prema rečima dr Duška Pejovića državnog revizora DRI zaduženog za budžete lokalnih samouprava izražavanje revizorskog mišljenja, odnosno ocene, razlikuje se od opštine do opštine, kojih je kontrolisano 27 u toku godine, raspon nepravilnosti kreće se od 7.5% do 44%.


Kao primer najmanjeg procenta revizorskih nepravilnosti u poslovanju evidentirano je u opštini Paraćin i Gornji Milanovac i mogu se uzeti kao pozitivan primer sa malim procentom nepravilnosti rekao je Pejović, dok je sa druge strane većina opština koje posluju i sa 44 odsto nepravilnosti.


IZVEŠTAJ O REVIZIJI KONSOLIDOVANIH FINANSIJSKIH IZVEŠTAJA ZAVRŠNOG RAČUNA BUDŽETA I PRAVILNOSTI POSLOVANJA OPŠTINE GORNJI MILANOVAC ZA 2013. GODINU


U prilogu Vam dostavljamo linkove TV Pink-a i Tanjuga sa jučerašnjom izjavom dr Duška Pejovića državnog revizora DRI zaduženog za budžete lokalnih samouprava.


Tanjug
Nacionalni dnevkik RTV Pink, 18. minut.
Državna revizorska institucija
Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!