opstina gornji milanovac

8. januar 2018.
Prvoj bebi poklon vaučer


Za osam dana 2018. godine Milanovac je bogatiji za 5 novih stanovnika. Baš toliko beba je rođeno u porodilištu Opšte bolnice. Prva beba je dečak, rođen 3.januara. Već po tradiciji, predsednik opštine Dejan Kovačević obišao je porodilište i Mirjani Antić, mami novorođenog dečaka, uručio garantno pismo u vrednosti od 50 000 dinara za kupovinu bebi opreme.


gm

„Opština Gornji Milanovac podstiče rađanje. Mi smo iz opštinske kase izdvojili po 60.000 dinara za prvo i drugo dete. Za treće i svako naredno po 100.000 dinara. Meni je veoma drago što sam ovde danas upoznao i jednu porodilju iz Beograda, koja je došla ovde da se porodi, obzirom da joj je muž sa teritorije opštine Gornji Milanovac i što sam čuo sve najlepše o uslovima u kojima boravi. Ono što želim da najavim jeste već ranije rečeno da će u ovoj godine krenuti opšta rekonstrukcija kompletne bolnice, tako i ginekološkog odeljenja. Svih 11000 m2 biće obnovljeno kako spolja tako i iznutra. Vrednost projekta je oko 1.000.000.000 dinara i za dve godine očekujem da imamo najmoderniju bolnicu u Srbiji ovde u Gornjem Milanovcu. Zahvaljujem se ovom prilikom i svom osoblju Opšte bolnice u Milanovcu i nadam se da će ovako lepe reči koje sam danas čuo od porodilja postati svakodnevica ovde u našoj bolnici“, izjavio je tom prilikom Kovačević.


gm

Rekonstrukcijom Opšte bolnice uslovi za rad osoblja će se znatno popraviti.


„Obradovala nas je vest da će u okviru rekonstrukcije bolnica u Srbiji , bolnica u Gornjem Milanovcu doći ove i iduće godine na red sa obnavljanjem i zanavljanjem opreme. Drago nam je što opština uvek vodi računa o našem porodilištu“, istakao je Dragan Perišić, specijalista doktor ginekolog akušer.


gm

Bolnica nije obnavljana zadnjih 35 – 40 godina, tako da će to biti velika investicija rekao je prilikom posete predsednika v.d.direktora Predrag Šutić i dodao:

„Rekonstrukcija će značiti bolje uslove boravka u slučaju ko je primoran da se leči.Osoblju će biti svakako prijatnije za rad.Biće sve renovirano.Energetska efikasnost podignuta na viši nivo.Računi same bolnice će biti niži i manji. U svakom slučaju sveopšti napredak i ljudski i tehnički.“


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!