opstina gornji milanovac

6. januar 2017.
Dobro jutro badnjače i čestit ti Božić


Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević , u znamenitom mestu Takovo, danas je tradicionalno sekao badnjak. U prisustvu predsednika Mesne zajednice i desetine meštana sela Takovo, po tradicionalnim običajima sečen je mlad cer. Mesto gde je rođena moderna Srbija izabrano je s razlogom jer 2018. godine na istorijskom spomen komleksu kreće izgradnja dvorca Obrenovića.


gm

„Mi smo formirali radnu grupu koja radi na izradi projekta dvorca. Projekat dvorca je kompleksna stvar koju moramo uraditi do kraja godine, ja se nadam i zakopati temelje.Dvorac treba da izgleda autentično kao što je izgledao kada je napravljen za Obrenoviće. To je jedna nova perspektiva koja će otvoriti ne samo ponudu Takova već i to da sva naša deca prvo dođu u Takovo i upoznaju se sa svojom istorijom, sa nastankom moderne srpske države“, istakao je Kovačević.


gm

U godini jubileja - proslave 165 godina grada Gornjeg Milanovca ,pored početka gradnje Takovskog dvorca u selu Takovo, biće završena i rekonstrukcija spomen parka Brdo mira: „165 godina grada obeležićemo 17. januara, takođe planirano je da se završi spomen kompleks Brdo mira do Dana opštine 23. aprila i nadam se da ćemo sve te aktivnosti završiti u predviđenom roku.“


Posečeni badnjak predsednik je postavio ispred ulaza u zgradu opštine Gornji Milanovac.


gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!