opstina gornji milanovac

18. decembar 2017.
Usvojen budžet opštine za 2018. godinu


U Velikoj sali organa opštine održana je petnaesta redovna sednica Skupštine opštine Gornji Milanovac. Na dnevnom redu našlo se osam tačaka.


gm

Kao prvu tačku dnevnog reda, Skupština opštine donela je Odluku o budžetu opštine Gornji Milanovac za 2018. godinu.


„Uspeli smo i u novom budžetu daodvojimo nešto preko 24% za investicije. Preko 330 miliona dinara je planirano za tu namenu i toje više nego za 2017.godinu,a to će biti tendencija i za projekciju budžeta za 2019.godinu, s obzirom da smote projekcije već poslali Ministarstvu finansija.Ono što jeste ključ svega je da je budžet jasno i dobro izbalansiran. Nisu zapostavljene ni socijalne kategorije kojih ima u Gornjem Milanovcu, ni obrazovanje, ni kultura, a sa druge strane ima dovoljno novca za investicije. Udeo od 24% budžeta jeste puno novca iz opštinskog budžeta, ali trudićemo seda za projekte, o kojima sam govorio i danas na Skupštini, prvenstveno Opšta bolnica u Gornjem Milnovcu, novac koji obezbeđujeVlada Srbije bude daleko veći nego što je procenat investicija iz budžeta opštine Gornji Milanovac. Puno projekata je u radu i očekujemo njihov završetak.Sudski sporovi i penali iz nekog prethodnog perioda najviše su vezani za izgradnju Doma kulture. Odvojili smo 68 miliona dinara kao najveći mogući iznos s obzirom da će u 2018.godini biti razrešen taj Gordijev čvor kada su u pitanju radovi na Domu kulture. Sa našim pravobranilaštvom radimo na tome da taj iznos bude manji i iskreno se nadam da ćemo uspeti u tome”, istakao je predsednik opštine Dejan Kovačević.


gm

Odbornici su usvojili Odluku o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji opštine Gornji Milanovac.


Takođe, Skupština opštine donela je Odluku o opštinskim administrativnim taksama.


Usvojene su dve tačke dnevnog reda koje se odnose na Opštinsku upravu, i to Kodeks ponašanja službenika i nameštenika opštine Gornji Milanovac i Kadrovski plan Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac.


Rešenjem Skupštine opštine data je saglasnosti na Statut Muzeja rudničko - takovskog kraja.


Skupština opštine donela je Rešenje o davanju saglasnosti na izmene i dopune programa poslovanja JP za vodosnabdevanje „Rzav“ Arilje za 2017. godinu i Rešenje o razrešenju i imenovanju člana Školskog odbora OŠ „Takovski ustanak“ Takovo ispred Saveta roditelja.


gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!