opstina gornji milanovac

30. novembar 2017.
Usvojen Izveštaj o izvršenju budžeta


U Velikoj sali organa opštine održana je četranaesta redovna sednica Skupštine opštine Gornji Milanovac. Na dnevnom redu našlo se trinaest tačaka.


Kao prvu tačku dnevnog reda, odbornici su usvojili Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu opštine Gornji Milanovac za period 1. januara do 30. septembra 2017. godine.


„Danas je usvojen Izveštaj o izvršenju budžeta za prvih devet meseci ove godine. Mi smo infrastrukturne i kapitalne radove završili, ali oni nisu plaćeni dok kontrola ne proveri sve okončane situacije pa tek onda može da se izvrši naplata, tako da to nije prikazano kroz ovaj Izveštaj. Sve će biti plaćeno u zakonskom roku, pa će se to videti u Godišnjem izveštaju o izvršenju budžeta. Ono što je jedino od infrastrukturnih radova u toku, to je rekonstrukcija Brda mira, to radimo uz sufinansiranje sa republičkim vlastima, i nadam se da će do proleća 2018. godine to biti završeno“, rekao je predsednik opštine Dejan Kovačević.


Skupština opštine donela je Odluku o izradi plana detaljne regulacije „CRKVA BREZOVICA“ u Brezovici.


Na predlog Opštinskog veća, Skupština opštine donela je Odluku o javnim parkiralištima na teritoriji opštine Gornji Milanovac.


Doneta je Odluka o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2018. godinu na teritoriji opštine Gornji Milanovac. Ovom Odlukom propisano je da cene budu iste kao i u 2017. godini.


gm

Takođe, Skupština opštine donela je Odluku o davanju prethodne saglasnosti za davanje u zakup slobodnog prostora Apoteke Gornji Milanovac u javnoj svojini opštine Gornji Milanovac, kao i Odluku o izmeni Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, kojom se vrši usklađivanje sa Zakonom o prekršajima, jer propisane kazne moraju biti fiksne, a ne u rasponu od-do, kao što je to do sada bio slučaj.


Jednoglasno su usvojene i dve tačke dnevnog reda koje se odnose na rad Predškolske ustanove „Sunce“ i to: Rešenje o prihvatanju Izveštaja o radu Predškolske ustanove „Sunce“ za radnu 2016/2017. godinu i Rešenje o davanju saglasnosti na godišnji plan rada Predškolske ustanove „Sunce“ 2017/2018. godinu.


gm

Skupština opštine donela je Rešenje davanju saglasnosti na plan zimskog održavanja ulica, lokalnih i nekategorisanih puteva na teritoriji opštine Gornji Milanovac za sezonu 2017/2018. godinu, kojim je predviđeno da se čisti 22 km i 620 m ulica prvog prioriteta, 35 km i 106 m ulica drugog prioriteta i 24 km i 750 m ulica trećeg prioriteta, kao i putevi na teritoriji opštine.


Rešenjima Skupštine opštine data je saglasnost na Statut JKP „Gornji Milanovac“ i saglasnost na izmene i dopune programa poslovanja JKP „Gornji Milanovac“.


Odbornici su usvojili i Rešenje kojim se daje saglasnost na Kolektivni ugovor kod poslodavca JP za vodosnabdevanje „Rzav“ Arilje, kao i Rešenje o razrešenju i imenovanju člana Školskog odbora OŠ „Arsenije Loma“ Rudnik ispred Saveta roditelja.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!