opstina gornji milanovac

28. novembar 2017.
16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama


Svake godine od 25. novembra do 10. decembra obeležava se „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“. U pitanju je globalna, svetska kampanja koju obeležava 1.700 organizacija u preko 100 država sveta. Kampanja počinje 25. novembra Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i završava se 10. decembra Međunarodnim danom ljudskih prava.


gm

Opština Gornji Milanovac pridružila se ovoj akciji, čiji je glavni cilj podizanje svesti i preuzimanje akcija za suzbijanje nasilja nad ženama.


Zvanična boja kampanja je narandžasta, kao simbol svetle i optimistične budućnosti oslobođene od nasilja nad ženama i devojčicama.


Kao deo ove inicijative, organizuju se događaji u zemljama širom sveta, a znamenitosti u gradovima osvetljene su narandžastom bojom, kako bi se skrenula pažnja na ovo važno pitanje. Prošle godine, u okviru kampanje osvetljeni su mnogi znameniti objekti uključujući piramide u Egiptu ili sedište Ujedinjenih nacija u Njujorku. Zbog toga će zgrada Doma kulture u Gornjem Milanovcu biti osvetljena narandžastom bojom.


gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!