opstina gornji milanovac

14. novembar 2017.
Gornji Milanovac predstavljen na Beogradskim investicionim danima


U Beogradu su, u organizaciji grada Beograda, Centralno evropskog foruma za razvoj (CEDEF) i Privredne komore Srbije održani treći Beogradski investicioni dani. Skup je održan u Sava centru.


gm

foto:beograd.rs


Treći Beogradski investicioni dani 2017 bili su prilika da Beograd i Srbija ukažu na uspešno realizovane investicije, potencijale za nove i na izazove domaćih i stranih investitora. Kroz interaktivnu diskusiju, otvaranje pitanja i dilema, razmenu mišljenja i neprosrednekontakterazgovaralo se o velikom porastu stranih direktnih investicija, uspešnim grinfild i braunfild investicijama i strateškim partnerstvima, mogućnosti izvoza na treća tržišta, saradnji u regionu, iskustvima generalnih direktora vodećih svetskih i domaćih kompanija i o ulozi i podršci međunarodnih finansijskih institucija.


gm

foto:beograd.rs


Opštinu Gornji Milanovac predstavljali su predsednik opštine Dejan Kovačević i predsednik Skupštine opštine Lazar Nikolić. Oni su ostvarili niz kontakata sa privrednicima iz Srbije i Evrope. Razgovarali su i sa generalnim direktorom DDOR osiguranjai predsednikom Upravnog odbora Komore italijansko-srpskih privrednika Đorđom Markeđanijem, koji je najavio da će zajedno sa investitorima iz Italije posetiti Gornji Milanovac.


Održan je i poseban CEDEF Panel: “Panel direktora - Investicije u regionu i prilike za izvoz“. Posvećen je poslovnim liderima, domaćim i stranim investitorima, te kreatorima biznisa i brendova koji prevazilaze granice. Biznis lideri su diskutovali o poslovnom ambijentu regiona, podelili su svoja iskustva i izazove, ali su i pružili odgovore zašto treba investirati u Beograd, Srbiju i region. Panel je otvorila predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.


Na poziv rukovodstva opštine, učešće u diskusiji uzeo je i predsednik „Metalac Grupe“ Dragoljub Vukadinović, koji je preneo svoja iskustva u radu i izneo predloge kako unaprediti poslovni ambijent.


Na poziv gradonačelnika Beograda Siniše Malog i predsednika Skupštine grada Nikole Nikodijevića, predsednik Kovačević i predsednik Skupštine Nikolić prisustvovali su večeri u zgradi Geozavoda.


gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!