opstina gornji milanovac

14. novembar 2017.
Rzavska voda u novih trideset domaćinstava u Brđanima


Novih trideset domaćinstava u Brđanima biće uskoro priključeno na vodovod, jer su u toku završni radovi na izgradnji rezervoara R2, koji će biti završen u narednih nekoliko dana.


gm

„Javno preduzeće za izgradnju opštine Gornji Milanovac završava svoje ugovorene obaveze, kao nosioci investicije na vodovodu Brđani, na rezervoaru R2. To je visinska zona 2, odakle će se vodom napajati oko 30 domaćinstava. Mi smo 2013. godine završili visinsku zonu 1 i rezervoar R1, iz koga se trenutno napaja oko 100 domaćinstava. Ovi radovi koji se izvode na rezervoaru 2 su avansni radovi iz 2016. godine za koje je ugovornu obavezu steklo preduzeće „Jedinstvo“ iz Sevojna. Radovi će biti završeni u celosti za nekoliko dana“, rekao je direktor Javnog preduzeća za izgradnju opštine Božidar Vučetić prilikom obilaska radova.


gm

Projekat vodovoda Brđani ima pet visinskih zona, što je određeno visinom terena. Završeni su rezervoari 1 i 2, dok se rezervoar 3 neće graditi, jer postoje tehnički uslovi da rezervoar 4 napaja visinske zone 3 i 4. Rezervoar 5 je planiran za petu visinsku zonu.


Javno preduzeće za izgradnju završava svoje obaveze izgradnjom rezervoara R2 jer od 1. januara 2017. godine, Opštinska uprava je nosilac investicije i ona će biti investitor za rezervoare 4 i 5.


„Opštinska uprava radi na izgradnji rezervoara 4 i 5 i buster stanice na vodovodu Brđani. Ugovorena vrednost radova iznosi 6.478.372,08 dinara. Rok za izvođenje radova je 35 kalendarskih dana, a izvođač radova je preduzeće „Jedinstvo“ iz Sevojna, isti izvođač koji je i do sada radio na ovom vodovodu“, rekao je načelnik Opštinske uprave Aleksandar Jevtović.


gm

gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!