opstina gornji milanovac

10. novembar 2017.
Sednica MUO


Svaka vrsta nepropisnog parkiranja će, u saradnji sa policijom, biti sankcionisana, a pauk vozila će ista odnositi, izjavio je danas predsednik opštine Dejan Kovačević na sednici Saveta Moravičkog okruga,koji je održan u Gornjem Milanovcu.


gm

„Zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova radićemo na organizaciji Parking servisa u opštini Gornji Milanovac, jer bez njihove pomoći mi to sami ne možemo da uradimo. Imaćemo 900 parking mesta koja će biti raspoloživa na teritoriji grada .Mi ćemo i pre početka naplate parkiranja sprovesti akciju upoznavanja sugrađana sa novim načinom funkcionisanja sistema javnog parkiranja. Ovo je jedini način da uredimo neuređen sistem parkiranja u gradu“, rekao je Kovačević.


gm

Na sednici kojom je predsedavao načelnik Moravičkog upravnog okruga mr Slobodan Jolović, Kovačević je ukazao i na problem sanirtarnog inspektora. „Nedovoljno je da je on prisutan samo dva dana sedmično na velikoj teritoriji, koliku zauzima naša opština. Imamo mnogo objekata, sanitarne kontrole moraju biti učestalije, jer je to direktno vezano sa zdravljem stanovništva. Na ovom pitanju ću insistirati i na narednim sastancima Moravičkog okruga i naš zajednički zadatak je da za to dobijemo saglasnost Vlade Republike Srbije“.


gm

Sastanku su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Čačka Mirjana Đoković, zamenik predsednika opštine Lučani Milivoje Dolović, načelnik PU i načelnici odeljenja MUP PS Čačak, predstavnici Školske uprave Čačak, predstavnici Radne jedinice JP „Srbijavode“ u Čačku, rukovodioci područnih jedinica organa državne uprave i načelnici gradske i opštinskih uprava, kao i direktor Stambene agencije Čačak.Na dnevnom redu današnje sednice našli su se izveštaji za 2017.godine o stanju javnog reda i mira, bezbednosti u saobraćaju i aktivnostima Sektora za vanredne situacije za devet meseci 2017. godine, o formiranju Jedinica civilne zaštite opšte namene u lokalnim samoupravama na području Moravičkog okruga, o pripremi subjekata za nastupajući zimski period na teritoriji okruga, o sprovođenju preventivnih mera odbrane od poplava na vodotocima prvog i drugog reda, o sprovođenju Zakona o ozakonjenju objekata, o sprovođenju Zakona o stanovanju i održavanju zgrada i o primeni Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave za 2017. godinu.


Jedna od tema bila je registracija stambenih zajednica.


gm

gm

gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!