opstina gornji milanovac

8. novembar 2017.
Milanovac učesnik „Eko-kviza“


U organizaciji Javno komunalnog preduzeća „Gradska čistoća“ iz Beograda održano je prvo republičko takmičenje iz ekologije„Eko-kviz“. Takmičenje je održano u Pionirskom gradu u Beogradu, uz učešće ekipa iz Beograda, Zrenjanina, Vranja i Gornjeg Milanovca.


„U petak, 3. novembra, Osnovna škola „Takovski ustanak“ iz Takova predstavljala je našu opštinu na republičkom takmičenju „Eko-kviz“. Preduzeće „Gradska čistoća“ iz Beograda organizovalo je ovaj kviz, a pod pokroviteljstvom grada Beograda. Njihova ideja je da se deca kroz igru i znanje uvedu u materiju očuvanja životne sredine. Naša deca su osvojila četvrto mesto i to je veliki uspeh, ako se uzme u obzir da je u pitanju republičko takmičenje. Važno je učestvovati u ovakvim takmičenjima. Pored Beograda i Gornjeg Milanovca, učešće u kvizu uzeli su i Zrenjanin i Vranje. Opština Gornji Milanovac obezbedila je vaučere u jednoj sportskoj radnji za učesnike iz naše opštine“, rekla je Dragana Nikitović, koja je bila koordinator ovog takmičenja za našu opštinu.


gm

Glavni moto kviza je „Prljavo ili čisto nije isto“, a učesnicima iz naše opštine kompanija „Swisslion Takovo“ obezbedila je slatke paketiće.


gm

„Opštinska uprava u Fondu za zaštitu životne sredine ima izdvojena sredstva upravo za ovu vrstu projekata koji služe za edukaciju dece. Važnoje da naši najmađi sugrađani od malih nogu uče o ekologiji i njenoj važnosti. Prirodu moramo da čuvamo, jer drugu nemamo. Ovo je prvo republičko takmičenje ovog tipa i dogovor je da se organizuje u budućnosti, uz učešće većeg broja gradova i opština. Pored Opštinske uprave, u organizacije je učestvovalo i JKP „Gornji Milanovac“, jer je i njima u interesu da se čuva životna sredina i da se mladi edukuju u vezi sa selektivnim odlaganjem otpada“, istakao je načelnik Opštinske uprave Aleksandar Jevtović.


gm

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali uručio je načelniku Jevtoviću Zahvalnicu za nesebičnu podršku i pomoć Opštinske uprave Gornji Milanovac u organizaciji ovog takmičenja.


gm

gm

gm

gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!