opstina gornji milanovac

25. oktobar 2017.
U četvrtak jesenje čišćenje grada


U četvrtak, 26. oktobra 2017. godine,Opštinska uprava opštine Gornji Milanovac - Kancelarija za zaštitu životne sredine, u saradnji sa preduzećem ''FOKA'' d.o.o. iz Gornjeg Milanovca, koje obezbeđuje i donira 1.000 kesa za sakupljanje otpada, organizuje vanrednu jesenju akciju ''Jesenje čišćenje našeg grada 2017''.


Cilj akcije je da uredimo i očistimo naš grad, da se kroz zajedničko druženje i rad edukujemo o potrebi pravilnog deponovanja otpada, ali i da primerom pokažemo svakom pojedincu, koji se nemarno odnosi prema čistoći našega grada, da nas je mnogo više koji želimo čist i uredan grad, koji ne bez razloga već dugo nosi naziv BELOG LABUDA U ZELENOM JEZERU ŠUMADIJE.p>

JKP „Gornji Milanovac“ će u okviru akcije, uz deljenje plavih (za papir) i žutih (za PET ambalažu) kesa učesnicima i zainteresovanoj javnosti, promovisati primarnu selekciju otpada na svom štandu.


gm

Opštinska uprava obezbedila je zaštitne rukavice, koje će se uz kese, deliti učesnicima u akciji. Pored radnika Kancelarije za zaštitu životne sredine i radnici Odeljenja za inspekcijske poslove, kao i pojedinci iz drugih odeljenja koji su ranije, kao koordinatori učestvovali u ovakvim akcijama, će se uključiti u koordinaciju rada na čišćenju grada i dežurstva tokom same akcije.


Svi učesnici akcije se skupljaju na Trgu kneza Mihaila u 12 časova (sem učesnika iz Osnovne škole „Desanka Maksimović“, koji bi sa akcijom, uz svoje koordinatore i dežurna lica, krenuli iz dvorišta svoje škole), gde bi im se podelile kese i rukavice, te bi sa svojim određenim koordinatorima i dežurnim licima, krenuli na čišćenje unapred određenih lokacija. Akcija bi trebalo da se realizuje do 14 časova.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!