opstina gornji milanovac

19. oktobar 2017.
Sajam zapošljavanja


U Galeriji Kulturnog centra održan je Sajam zapošljavanja. To je jedanaesta manifestacija ovog tipa u Gornjem Milanovcu. Učešće je uzelo 18 poslodavaca.


„Želim da se zahvalim našim privrednicima koji su se odazvali, danas je ovde prisutno sedamnaest kompanija i Vojska Srbije, koja je takođe iskazala potrebu za novim kadrovima. Želim da se zahvalim Nacionalnoj službi za zapošljavanje na podršci i svemu onome što čine za opštinu Gornji Milanovac. U ponudi je preko osamdeset radnih mesta i nadam se da će mladi ljudi, koju su ovde prisutni, uspeti da pronađu posao. Lokalna samouprava je ove godine, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, sprovela projekat javnih radova gde smo uposlili 71 lice putem konkursa, na period od četiri meseca. Nadam se da će taj program biti realizovan i u 2018. godini. Opština Gornji Milanovac je lider u regionu kada je u pitanju privredna aktivnost i kao takvi imamo najmanju stopu nezaposlenosti u Moravičkom okrugu. Za to su najzaslužniji naši privrednici, jer bez njih lokalna samouprava to ne bi mogla sama da ostvari. Pregovaramo sa jednom ozbiljnom kompanijom iz Nemačke, koja će ulagati u energetski sektor, i nadam se da će se od sledeće godine taj projekat realizovati, jer će se tako otvoriti određeni broj novih radnih mesta“, rekao je predsednik opštine Dejan Kovačević prilikom otvaranja Sajma zapošljavanja.


gm

Sajam je dobra prilika da se uspostavi neposredan kontakt između poslodavaca i nezaposlenih lica. Poslodavci su iskazali potrebu za radnicima širokog spektra zanimanja.


„Čast mi je da vam u ime Nacionalne službe za zapošljavanje - Filijala Čačak poželim dobrodošlicu na jedanaesti Sajam zapošljavanja. Želim da se zahvalim poslodavcima koji su izdvojili vreme da učestvuju na Sajmu i omoguće nezaposlenim licima da pronađu posao. Nadamo se da će poslodavci pronaći dobre kadrove, a nezaposlena lica svoje uhlebljenje. Sajam zapošljavanja je jedna od aktivnih mera Nacionalne službe za zapošljavanje. Opštinska uprava i lokalna samouprava nam pomažu puno, i na taj način finansiramo aktivne mere zapošljavanja“, istakla je Jelka Vesković iz Nacionalne službe zapošljavanja.


U opštini Gornji Milanovac postoji Savet za zapošljavanje u čiji rad su, pored predstavnika lokalne samouprave, uključeni i ugledni privrednici i predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje i on je aktivan u predlaganju mera za nova zapošljavanja.


gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!