opstina gornji milanovac

13. oktobar 2017.
Poseta konfekciji „Public line“


Predsednik opštine Dejan Kovačević posetio je uspešnu konfekciju u Gornjem Milanovcu čija proizvodnja je orijentisana prema izvozu.

gm

„Danas smo u poseti konfekciji „Public line“ u Gornjem Milanovcu koja posluje već četiri godine. Zapošljava oko 40 radnika, što je veoma značajno jer nakon raspada modne konfekcije „Rudnik“, poslove i radnike preuzele su manje konfekcije. Ovo je možda i najveća konfekcija u našoj opštini, u toku je potraga za novim prostorijama u koje će preseliti pogon. Oni mogu da računaju na pomoć lokalne samouprave jer nam je cilj otvaranje novih radnih mesta. Potražnje za proizvodima ima, ali nedostatak prostora utiče i na obim proizvodnje. Lokalna samouprava kroz svoj Akcioni plan zapošljavanja može da pomogne privrednim društvima. Imamo primer saradnje opštine, državnih organa i kompanije Papir print gde smo uspeli da obezbedimo značajno zapošljavanje novih radnika“, rekao je predsednik opštine Dejan Kovačević.


gm

„Proizvodni program konfekcije „Public line“ jesu muške košulje, ženske bluze, suknje i trikotažni program. Firma postoji skoro četiri godine i proizvodnju smo započeli sopstvenim sredstvima. U planu su nam nove investicije u proizvodnju i izgradnja novog pogona od oko 500 m2, jer sadašnje prostorije iznajmljujemo. Najveći smo kooperanti čačanske firme „Velteks“. Ceo svoj proizvodni program izvozimo u države Zapadne Evrope“, istakao je vlasnik konfekcije Đorđe Nedeljković.


gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!