opstina gornji milanovac

13. oktobar 2017.
Dan škole „Ivo Andrić“


Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević posetio je Gojnu Goru, gde je obeležen Dan škole „Ivo Andrić“ iz Pranjana i devedeset godina škole u Gojnoj Gori. Domaćin svečanosti bio je direktor OŠ „Ivo Andrić“ Zoran Pantović.


gm

„Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam sa vama na obeležavanju Dana škole „Ivo Andrić“ i devedeset godina škole u Gojnoj Gori. Značajan je podatak da ovu školu pohađa 9 učenika i ja se iskreno nadam da će, kada se vidimo ovde za stotu godišnjicu, biti 99 učenika. Opština Gornji Milanovac posvećuje veliku pažnju obrazovanju, posebno osnovnom obrazovanju koje je u nadležnosti lokalne samouprave. Ove godine je u budžetu izdvojeno rekordnih 115 miliona dinara samo za osnovno obrazovanje. Opština puno ulaže u infrastrukturu i objekte u seoskim školama, kako bi što više dece ostajalo na selu. Radimo na modernizaciji tehnike i nastavnih sredstava, što se vidi i po dve interaktivne table u ovom kraju. Takvih tabli nema u gradskim školama. Ulažemo dosta i u putnu infrastrukturu, jer je i to bitan element za ostanak ljudi na selu“, rekao je predsednik opštine Dejan Kovačević.


Dan škole obeležen je prigodnim kulturno-umetničkim programom, prikazan je film o Gojnoj Gori i predstavljena knjiga profesora Milivoja Trnavca.


gm

„Danas smo u Gojnoj Gori, gde obeležavamo dan naše škole i 90 godina škole u Gojnoj Gori. Ovu školu pohađa devet učenika i mi smo srećni jer su oni naša budućnost. Neko će reći da je to mali broj učenika, ali ako se pogledaju neke škole gde nema učenika, mi ovde možemo da budemo srećni. Za ovih devedeset godina, škola u Gojnoj Gori je odškolovala mnogo profesora, doktora, oficira,… Imam utisak da mnogi, ne samo ovde, zaborave gde su pohađali školu i sticali prva znanja. Nama u školi je cilj da se svakoj školi posvetimo jednako, da ne bude akcenat samo na školi u Pranjanima. Trudimo se da u svaku uložimo po malo, da je uredimo i ulepšamo, kako bi boravak dece bude ugodan i lep. Ovde u školi smo uredili hodnike i fasadu, uveli internet. U Brezni smo uredili toalete, kupili nove klupe i stolice, interaktivnu tablu. U Pranjanima smo uredili hodnik, kupili interaktivnu tablu i realizovali projekat rekonstrukcije školske trpezarije i kuhinje, uz pomoć Fondacije princeze Katarine Karađorđević i opštine Gornji Milanovac“, istakao je direktor škole Zoran Pantović.


Direktor Pantović uručio je predsedniku opštine Dejanu Kovačeviću zahvalnicu za podršku opštine u realizaciji projekta renoviranja školske kuhinje u Pranjanima.


gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!