opstina gornji milanovac

9. oktobar 2017.
Turistička organizacija opštine na Sajmu turizma


Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac učestvovala je na pedesetom Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, koji je održan od 5. do 7. oktobra 2017. godine.


gm

U okviru štanda „Centralna Srbija“, Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac nastupila je zajedno sa Gradskom turističkom organizacijom Kragujevca i Turističkim organizacijama opština Batočina, Knić, Rača i Despotovac.


gm

Jubilarni Sajam turizma svečano je otvorio potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković, a centralna tema bila je „Kulturna raznolikost u Dunavskom regionu, spajanje lokalnog, regionalnog i svega onog što predstavlja turističku dopunu kroz regionalnu saradnju i kulturu“.


Predstavilo se 250 izlagača, što je dvostruko više nego prošle godine, a uspešnijoj i boljoj ponudi doprinele su stručne međunarodne konferencije, degustacije vina i gastronomskih specijaliteta, predstavljanje turističkih ponuda iz inostranstva, kao i izložba „Putevima rimskih imperatora“, koja je po prvi put predstavljena široj javnosti u Srbiji.


gm

Članica Opštinskog veća Gornjeg Milanovcazadužena za turizam i kulturu Jasmina Marić učestvovala je na „Prvoj regionalnoj konferenciji o preduzetništvu“, priređenoj kao uvod u Sajam preduzetništva, koji će biti održan sledeće godine. U okviru panel diskusije na temu „Poljoprivreda, ugostiteljstvo i turizam kao poslovna šansa porodičnih preduzeća u regionu“, članica Opštinskog veća ujedno je ppomovisala turizam opštine Gornji Milanovac i kroz novi video spot Turističke organizacije.


gm

Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac predstavila je svoju turističku ponudu mnogobrojnim posetiocima Sajma, aktivno i putem promotivnog materijala. Posetioci su izrazili posebno interesovanje za turističke potencijale planine Rudnik, Takova, Koštunića, seoski turizam, kao i za turističku ponudu u samom gradu.


Učešće na Sajmu u Novom Sadu od izuzetnog je značaja za promociju turizamaopštine Gornji Milanovac, jer veliki broj posetilaca naše opštine upravo dolazi iz Vojvodine.


gm

gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!