opstina gornji milanovac

28. septembar 2017.
Državni sekretar Stević posetio opštinu Gornji Milanovac


Državni sekretar Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu Bojan Stević i posebni savetnik ministra Đorđe Đoković posetili su danas opštinu Gornji Milanovac i razgovarali sa predsednikom opštine Gornji Milanovac Dejanom Kovačevićem. Sastanku su prisustvovali i zamenica predsednika opštine Jadranka Dostanić, predsednik Skupštine opštine Lazar Nikolić i načelnik Opštinske uprave Aleksandar Jevtović.


Nakon sastanka, potpisan je ugovor kojim su opštini Gornji Milanovac dodeljena bespovratna sredstva u iznosu od 4 miliona dinara za finansiranje aktivnosti nastalih usled elementarne nepogode koja je zadesila opštinu Gornji Milanovac.


gm

„Od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu dobili smo 4 miliona dinara da saniramo posledice nepogoda koje su zadesile opštinu Gornji Milanovac i na tome se zahvaljujem ministru Ružiću i državnom sekretaru Steviću. Podsećanja radi, šteta je evidentirana na preko 300 poljoprivrednih gazdinstava, na ukupnoj površini od oko 800 hektara.Iskazana novčana šteta iznosi preko 300 miliona dinara i ja se iskreno nadam da ćemo dobiti podršku i od Ministarstva poljoprivrede. Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu nije nadležno za štetu na poljoprivrednim dobrima i zahvalan sam još jednom što su prepoznali da su opštini Gornji Milanovac dobrodošla sredstva kako bi lakše prevazišli posledice nevremena. Danas smo sa gospodinom Stevićem razgovarali o temama koje su značajne za lokalnu samoupravu. Prva tema je bila racionalizacija broja zaposlenih, gde je opština Gornji Milanovac sprovela sve akte koje je dobila od nadležnog ministarstva. Prema preporukama smo i smanjili, za sedam, broj zaposlenih u javnim preduzećima, ustanovama i Opštinskoj upravi. Druga tema bili su razvojni projekti u budućnosti, sa posebnim akcentom na program „Exchange 5“ koji vodi Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu“, rekao je predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.


gm

Opština Gornji Milanovac i Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu imaju izuzetno uspešnu saradnju, a sagovornici su se složili da tako bude i u narednom periodu.


„Danas smo imali radni sastanak u opštini Gornji Milanovac. Kao što je i predsednik Kovačević rekao potpisan je ugovor o donaciji bespovratnih sredstava u iznosu od 4 miliona dinara za otklanjanje posledica elementarnih nepogoda. Očekujem da će i Vlada Republike Srbije i Ministarstvo poljoprivrede iznaći način da pomognu da se otklone posledice nevremena. Razgovarali smo i o Zakonu o opštem upravnom postupku, jer je opština Gornji Milanovac među prvim opštinama u Srbiji primenila ovaj propis. Teme su bile i Nacionalna akademija o kojoj će se narodni poslanici izjašnjavati uskoro, Zakon o platama, racionalizacija broja zaposlenih u organima državne uprave i lokalne samouprave. Što se tiče programa „Exchange 5“, imali smo sastanke u pet regionalnih centara gde su predstavnici jedinica lokalne samouprave upoznati kako mogu da apliciraju za ovaj projekat koji sprovodi Stalna konferencija gradova i opština, uz podršku Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, dok su sredstva obezbeđena putem donacija iz Evropske unije. Ovaj projekat je značajan jer se sredstva obezbeđuju za popis imovine u jedinicama lokalne samouprave. Konkursna sredstva su u iznosu od 3.300.000 evra, a ja sam dobio uveravanja da će opština Gornji Milanovac u saradnji sa okolnim opštinama i gradovima učestvovati u ovom projektu. Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i ministar Ružić su na raspolaganju svim jedinicama lokalne samouprave za rešavanje problema na lokalu, posebno po pitanju sprovođenja zakonskih propisa, jer nam je cilj da olakšamo život građanima. Vlada Republike Srbije je posredstvom ministarstava i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima uložila značajna sredstva u projekte u opštini Gornji Milanovac, verujem da će tako biti i dalje u novim projektima u kojima ste aplicirali“, istakao je državni sekretar Bojan Stević.


gm

gm

gm

gm

gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!