opstina gornji milanovac

27. septembar 2017.
Predavanje o ponašanju u vanrednim situacijama


U saradnji opštine Gornji Milanovac i Ministarstva unutrašnjih poslova - Sektor za vanredne situacije, u osnovnim školama organizovana je obuka i podeljeni su priručnici za ponašanje u vanrednim situacijama.


U poslednjih 30 godina, višestruko je povećan broj katastrofa u svetu, kao i razarajući efekat koje imaju na društvo i okolinu. Posledice katastrofa mogu se značajno umanjiti ako su ljudi dobro informisani i upoznati sa načinom prevencije katastrofa.


Predsednik opštine Gornji Milanovac posetio je OŠ „Momčilo Nastasijević“, gde je prisustvovao predavanju o vanrednim situacijama za zaposlene, nakon čega je učenicima podelio „Porodični priručnik za ponašanje u vanrednim situacijama“.


gm

Predavanje o vanrednim situacijama održali su predstavnici Nacionalnog trening centra Ministarstva unutrašnjih poslova i predstavnici Sektora za vanredne situacije iz Čačka, a prisustvovao je i načelnik Štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac Milorad Dimitrijević.


„Ulaganje u prevenciju zaštite od nepogoda je ono na čemu intenzivno radimo. Jedan od glavnih elemenata prevencije je upoznavanje najmlađih sa vanrednim situacijama, kako ih preduprediti i kako reagovati ako nastupe. U 2017. godini oko četiri miliona dinara uloženo je u sisteme za uzbunjivanje, a u budžetu za narednu godinu ćemo takođe uložiti velika sredstva. Zahvaljujemo se Nacionalnom trening centru Ministarstva unutrašnjih poslova i Sektoru za vanredne situacije, koji su nam još u februaru na komandno-simulacionoj vežbi predstavili sve rizike i kako da delujemo u vanrednim situacijama. Danas će biti podeljeno 3600 priručnika, od kojih je opština obezbedila 3000, a Sektor za vanredne situacije 600. Više nije pitanje da li će biti nekih nepogda, već kako na njih adekvatno reagovati ako se dogode“, rekao je predsednik opštine Dejan Kovačević.


gm

„U ovoj školskoj godini smo već imali predavanja o bezbednosti dece na internetu za učenike petog i šestog razreda. U saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova planirali smo po osam časova za učenike četvrtog i šestog razreda na temu bezbednosti dece u saobraćaju. Ovo predavanje o vanrednim situacijama je još jedan od elemenata bezbednosti o kojem naši učenici stiču znanja. Nadam se da će se i roditelji upoznati sa sadržajem„Porodičnog priručnika za ponašanje u vanrednim situacijama“, jer će se i kroz razgovor sa roditeljima deca još više zainteresovati za ovu temu“, istakla je direktorka OŠ „Momčilo Nastasijević“ Dragana Nikitović.


Opština Gornji Milanovac i Ministarstvo unutrašnjih poslova će i u narednom periodu sprovoditi akcije koje doprinose povećanju bezbednosti građana.


gm

gm

gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!