opstina gornji milanovac

15. septembar 2017.
Lektire na dar milanovačkim prvacima


Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević posetio je Osnovnu školu "Ivo Andrić" u Pranjanima. Ovom prilikom je obišao radove koji se obavljaju u školi, posetio đake prvake i uručio im komplet lektira za prvi razred.


gm

Sa direktorom škole Zoranom Pantović razgovarao je o aktuelnim temamama i planovima za buduću saradnju opštine i ove škole.


gm

„Ove godine na teritoriji opštine Gornji Milanovac imamo 374 nova đaka prvaka. Kao i prošle i ove godine sam svima njima poklonio lektiru i zaželeo im da što pre nauče da čitaju, kako bi mogli te lektire da pročitaju.

Ono što je bitno, jeste da je opština Gornji Milanovac u budžetu za 2017. godinu odvojila preko 107.000.000 dinara samo za osnovno obrazovanje. Danas sam se sa direktorom škole uverio da je taj novac uložen na pravi način. Tako su u prošloj godini kupili dve interaktivne table – jednu ovde za školu u Pranjanima i drugu za izdvojeno odeljenje. Jedna takva tabla, košta 200.000 dinara. Meni je izuzetno drago što su i učenici i nastavnici zainteresovani za korišćenje novih tehnologija i mislim da sa korišćenjem novih tehnologija oni neće imati smetnju u nastavku školovanja. Ono što je takođe značajno, uverio sam se da je i ove godine prevoz koji je startovao 1. septembra, startovao na najbolji mogući način.

Ni jedan dan nismo imali prekid kada su u pitanju deca i mislim da dobavljač koji je dobio na tenderu , taj posao obavlja onako kako je i ugovorom propisano.“ izjavio je predsednik opštine Dejan Kovačević prilikom posete školi.


gm

U školi se trenutno obavljaju radovi na uređenju đačke kuhinje, za koju je ova škola iz fondacije princeze Katarine Karađorđević putem projekta dobila sredstva u iznosu od 1.800.000 dinara. Lokalna samouprava pomogla je ove radove sa 900.000 dinara.


gm

gm

gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!