opstina gornji milanovac

14. septembar 2017.
„Žene kao nosioci reformi u oblasti zaštite životne sredine“


Reforme u oblasti zaštite životne srednine direktno se odnose na poglavlje 27 u procesu pristupanja EU. Da li su i koliko, pravila iz ove oblasti u našoj zemlji usklađena sa politikama EU, pokušali su da predoče i čuju mišljenja prisutnih, organizatori okrulog stola ,GM optimist i Mladi istraživači Srbije.


gm

Obzirom na temu, u svečanoj sali opštine Gornji Milanovac, prisustvovao veliki broj pripadnica društvenog i javnog života našega grada. Zaposlene u školskim ustanovama , privredi, loklanoj samoupravi ,shvatile su značaj ove teme i uzele aktivno učešće u diskusiji.


gm

Uvodnim izlaganjem zamenica predsednika opštine Jadranka Dostanić, upoznala je prisutna o aktivnostima lokalne samouprave kada su u pitanju mere zaštite životne sredine. Pored postojećih, koje se aktivno sprovode, u pripremi su i nove.Mere o kojima je reč, tiču se selekcije otpada za koje bi edukacija predškolaca i dece školskog uzrasta trebalo da počne na jesen ove godine. Zamenica je ovom prilikom pohvalila napore i zalaganja vršioca dužnosti direktora JKP Ivana Lazovića.


gm

„Mi kao loklana samouprava intezivno ćemo raditi, prvenstveno na selektivnom odlaganju otpada i to će biti jedan od prioriteta u nekom skorijem periodu, a za sve ostalo smo otvoreni za saradnju. Jako mi se dopadaju vaše aktivnosti, one za koje saznam i koje vidim.Mi ćemo ih u svakom slučaju podržati, a posebno priču o rodnoj ravnopravnosti“, rekla je zamenica predsednika opštine Jadranka Dostanić na kraju uvodnog izlaganja, a prisutne je informisala i o svojoj direktnoj ulozi o sprovođenju politike rodne ravnopravnosti, kako na ranijim funkcijama tako i na funkciji koju sada obavlja.


gm

U daljem toku sastanka prikazan je film švedske produkcije “Priručnik za održivost rodne ravnopravnosti“, a svoja iskustva u radu sa decom na gradskom odnosno seoskom području na temu zaštite životne sredine, iznele su učiteljice Ljiljana Đurović i Mirjana Vučetić.


Cilj održavanja ovog okrug stola je povećavanje uloge žena u reformama koje donosi EU acquisa u oblasti životne sredine.


gm

gm

gm

gm

gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!