opstina gornji milanovac

25. novembar 2014.
Naša imovina podržava naš razvoj


5. koordinacioni sastanak na projektu "Naša imovina podržava naš razvoj"


nasa imovina

Opština Gornji Milanovac bila je danas mesto susreta timova iz Lučana, Arilja i Gornjeg Milanovca koji koordiniraju na projektu "Naša imovina podržava naš razvoj". Razgovaralo se o dosadašnjim rezultatima, ali i o narednim zadacima koje treba da izvrše angažovani na projektu do kraja projektskog perioda. Prisutne goste u ime predsednika opštine Gornji Milanovac pozdravila je načelnica Opštinske uprave Gorica Petrović, poželevši svim učesnicima uspešan i kvalitetan rad, dok su o samom projektu govorili koordinatori ispred opština Lučani, Arilje i Gornji Milanovac.


U toku je deseti mesec trajanja projekta i rezultati koji se odnose na kreiranje elektronske baze podataka su vidljivi i značajni u smislu sagledavanja podataka koji se odnose na imovinu koja je u vlasništvu Opštine Gornji Milanovac. Posao oko popisa imovine započet je još 2008. godine, i opština je do sada popisala veliki deo svoje imovine. Do sada je uneto 4600 jedinica imovine u bazu. Ovaj projekat nam je dao "vetar u leđa" u ovom procesu, tako da smo skoro došli do samog kraja procesa unosa podataka u bazu sa svim pratećim karakteristikama predmeta imovine, rekla je danas koordinator ispred opštine Gornji Milanovac Dušica Nešović. Opširnije o projektu govorili su i Aleksandar Luković kordinator iz opštine Lučani, kao i Srboljub Matović predstavnik opštine Arilje.


nasa imovina

Predstoji nam sprovođenje tendera za geodetsko snimanje vodovodne mreže u sve tri opštine na projektu. Projektskim aktivnostima planirano je da se u Opštini Gornji Milanovac snimi 21km vodovodne mreže. Tokom sprovođenja postupaka javnih nabavki i sprovedenih tendera na projektu došlo je do određenih viškova sredstava, tako da su oni razmatrani na današnjem sastanku kao i zahtevi poslati Delegaciji Evropske unije za saglasnost za utrošak ovih sredstava i za produžetak trajanja projekta.


U mogućnosti smo da ovaj novac iskoristimo za dodatno snimanje vodovodne mreže u dužini od 15km i 10 objekata na mreži. O značaju ove aktivnost za gornjomilanovačku opštinu govorio je direktor Komunalnog preduzeća Rajko Nešković, posebno ukoliko se uzme u obzir da mreža vodova na teritoriji opštine u velikoj meri nije uknjižena što predstavlja smetnju za sprovođenje investicija najčešće na lokalnim putevima s obzirom da mreža obično zahvata i deo putnog zemljišta. Dakle, krenuli smo sa procesom popisa mreža i na taj način biće dosta jednostavnije s njom upravnjati, ali i konvertovati podatke i povezati sa GIS platformom, mišljenje je svih partnera na projektu.


Sledeći koordinacioni sastanak planira se za dva meseca.


nasa imovina    nasa imovina    nasa imovina


Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!