opstina gornji milanovac

15. avgust 2017.
Održana sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije


U kabinetu predsednika opštine Gornji Milanovac održana je peta sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac u uslovima proglašene vanredne situacije na delu teritorije opštine. Sednicom Štaba predsedavao je predsednik opštine i komandant Štaba Dejan Kovačević.


gm

„Na osnovu predloga Opštinskog štaba za vanredne situacije doneo sam Odluku o proglašenju vanredne situacije na delu teritorije opštine Gornji Milanovac za naseljena mesta: Gornji Branetići, Gornji Banjani, Donji Branetići, Ozrem, Lozanj, Teočin, Polom, Brezna, Trudelj i Belo Polje, zbog posledica elementarne nepogode - jake kiše sa gradom. Vanredna situacija proglašena je kako bi se lakše sagledale posledice nevremena i obezbedila sredstva iz budžeta za saniranje tih posledica. Komisije će spremiti izveštaje koje ćemo razmatrati na sednici Opštinskog veća, kako bi što pre pomogli našim sugrađanima koji su pogođeni ovim nevremenom“, rekao je predsednik opštine Dejan Kovačević.


Načelnik Opštinskog štaba za vanredne situacije Milorad Dimitrijević istakao je da su delovanjem protivgradnih strelaca u velikoj meri ublažene štete kojesu i sada velike. Delovalo je 14 protivgradnih stanica i ispaljene su 53 rakete.


Mehanizacija i radnici Javnog preduzeća za izgradnju opštine od subote su na terenu i otklanjaju probleme koji su se pojavili na putnoj infrastrukturi nakon nevremena. Ekipe Telekom Srbije i Elektroprivrede Srbije nalaze se na terenu i otklanjaju kvarove koji su nakon ovakvog nevremena neizbežni. Nakon nevremena došlo je do oštećenja dalekovoda pa su bez električne energije bili Klatičevo, Šilopaj, Cerova, Nakučani i Vrnčani. Taj kvar je otklonjen i ova mesta imaju električnu energiju. Na elektromreži je od subote otklonjeno preko 100 kvarova.


gm

U zaključku sa sednice Štaba za vanredne situacije konstatovano je da nema povređenih i ugroženih sugrađana, da Kancelarija za poljoprivredu i Odeljenje za inspekcijske poslove pripreme izveštaj za sednicu Opštinskog veća. Štab apeluje na predsednike mesnih zajednica da se u svojim mogućnostima organizuju u otklanjanju posledica nepogode. Situacija na ugroženim mestima je normalizovana i radi se na otklanjanju štete.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!