opstina gornji milanovac

15. avgust 2017.
Sastanak sa investitorima iz Nemačke


U kabinetu predsednika opštine Gornji Milanovac održan je sastanak sa predstavnicim investitora iz Nemačke. Predsednik opštine Dejan Kovačević ugostio je predstavnike Saveta za osiguranje nemačkih investitora u inostranstvu gospodu Heinz Stoppe i Roland Harle i Saša Veljković, predstavnik firme „Serbia consulting“koja se bavi stranim ulaganjima u Srbiji. U ime lokalne samouprave sastanku je prisustvovao i pomoćnik predsednika opštine Aleksandar Vidojević.


gm

„Milanovac kao industrijski grad ima kapacitete za dolazak novih investitora. Nama je cilj da uposlimo mlade ljude i svaka nova investicija je dobrodošla. Posebno je značajno što je predmet ove investicije elektrana na biomasu sa peletanom, jer je jedan od strateških ciljeva opštinskog rukovodstva uvođenje novog sistema grejanja sa obnovljivim izvorima energije, a biomasa je energent budućnosti. Mi smo dostupni za sve što je potrebno kako bi u Gornjem Milanovcu bio realizovan ovaj projekat“, istakao je predsednik opštine Dejan Kovačević u uvodnom obraćanju nakon čega je kroz prezentaciju upoznao investitore sa Gornjim Milanovcem i njegovom privredom, kao i sa potencijalnim lokacijama za ulaganje i uslovima koje opština Gornji Milanovac može da pruži investitorima.


gm

„Danas smo ovde da predstavimo investiciju izgradnje elektrane na biomasu sa peletanom. Elektrana bi bila veličine 10 MW, dok bi peletana proizvodila 120.000 tona peleta godišnje, od čega bi se jedna trećina koristila za pomenutu elektranu a ostatak za prodaju na tržištu. Planirana vrednost investicije iznosi između 50 i 60 miliona evra u zavisnosti od pratećih sadržaja koji bi bili izgrađeni, poput sušionice za pelet i slično. Plan je da se uposli do 70 radnika, koji bi radili u tri smene. Ono što je značajno napomenuti da bi investicija bila po svim standardima Evropske unije po pitanju zaštite životne sredine. Prema podacima JP „Srbijašume“ Srbija raspolaže sa dovoljnom količinom šumske građe koja bi se koristila u proizvodnji. Naravno, i pošumljavanje bi se obavljalo po svim propisanim normama. Period izgradnje elektrane sa peletanom bio bi dve godine“, rekao je Saša Veljković.


gm

Nakon sastanka u kabinetu predsednika, potencijalni investitori su, u pratnji pomoćnika predsednika opštine Aleksandra Vidojevića, obišli lokacije na kojima bi mogla da se gradi elektrana.


Privrednici iz Nemačke su obećali da će i drugim kompanijama iz srodnih oblasti delovanja predstaviti potencijale Gornjeg Milanovca.


gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!