opstina gornji milanovac

12. avgust 2017.
Predsednik opštine u obilasku sela nakon vremenske nepogode


Danas je gornja sela milanovačke opštine: Ozrem, Gornje Branetiće, Donje Branetiće, Gornje Banjane , Teočin i Lozanj zadesilo teško nevreme. Grad je potukao useve u baštama, njivama i voćnjacima.


gm

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević posetio je ova sela kako bi se uverio u razmere štete i sa građanima razgovarao na koji način opština može da im pomogne. Grad je opustošio bašte, njive i voćnjake.


gm

Prema rečima načelnika Opštinskog štaba za vanredne situacije Milorada Dimitrijevića, strelci su dejstvovali u punom kapacitetu. Procena šteta od strane stručnih službi biće naknadno obavljena.


gm

Prema operativni podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda i Radarskog centra „Bukulja“, na teritoriji opštine Gornji Milanovac dejstvovalo je 14 protivgradnih stanica i ispaljene su 53 rakete. Na području koje pokriva 11 stanica došlo je do elementarne nepogode - grad. U toku je sagledavanje situacije i u drugim selima koje je prema izveštaju Opštinskog štaba za vanredne situacije pogodilo nevreme.


gm

Mehanizacija Javnog preduzeća za izgradnju od jutros je na terenu, i radi na otklanjanju posledica štete na putnoj infrastrukturi. Odeljenje za Inspekcijske poslove Opštine Gornji Milanovac, formiralo je ekipe koje su na terenu u cilju što bržeg sagledavanja i procene štete od jučerašnjeg nevremena.


gm

gm

gm

gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!