opstina gornji milanovac

31. jul 2017.
Bratimljenje Gornjeg Milanovca i Probištipa


Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević boravio je proteklog vikenda u službenoj poseti Makedoniji i opštini Probištip. Tom prilikom svečano je potpisana Povelja o bratimljenju Gornjeg Milanovca i Probištipa.


Povelju su potpisali gradonačelnik Probištipa Toni Tonevski i predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević. Svečanosti potpisivanja Povelje prisustvovala je i ambasadorka Republike Srbije u Republici Makedoniji Dušanka Divjak Tomić.
gm    gm

gm    gm

Opština Gornji Milanovac i grad Probištip saglasili su se da sprovedu bratimljenje na osnovu dugogodišnjeg prijateljstva, u zajedničkom uverenju da uspostavljanjem strukturalnih veza između dve opštine i građani dve zajednice mogu uspostaviti prijateljske odnose. Namera je da se ovim bratimljenjem stvori sveobuhvatnije razumevanje među narodima i napravi još jedan korak na putu ka ujedinjenoj Evropi.


U ostvarenju ovog cilja opštine su se složile da će sarađivati u oblastima industrije i trgovine, poljoprivrede, turizma, kulture i sporta, obrazovanja i nauke, zdravstva, zaštite životne sredine, infrastrukture i informisanja.


„Drago mi je što mogu građane opštine Gornji Milanovac da obradujem još jednim prijateljstvom. Kao što je ovaj događaj značajan opštini Probištip, jer joj je to prva Povelja o bratimljenju, tako je značajan i meni jer je ovo prva Povelja o bratimljenju od kada sam predsednik opštine. Mi sa Makedonijom i vašim narodom imamo veoma dobru saradnju, a ja se ovde uvek osećam kao da sam kod svoje kuće. Ova saradnja je specifična jer je prvo privreda prokrčila put jer su vaši rudari radili u rudniku na našoj planini Rudnik, obično se prvo kreće sa saradnjom u oblasti obrazovanja, kulture i sporta. Nadam se da će se iz ovoga razviti još veća privredna saradnja jer je to ono što nas spaja i povezuje i sa drugim gradovima i sa drugim državama“, rekao je predsednik opštine Dejan Kovačević.


gm    gm


gm    gm

Realizacija saradnje će se ostvarivati kroz posete delegacija obe opštine, društvene, kulturne i sportske razmene, saradnju institucija i privrede i izvođenje projekata od koristi za obe opštine.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!