opstina gornji milanovac

26. jul 2017.
Dodeljene nagrade „Beli labud“


U Domu kulture održana je svečanost dodele priznanja „Beli labud“ za najlepša dvorišta i terase u opštini Gornji Milanovac. Prvi put se ova manifestacija održava pod okriljem Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac. Petočlana stručna komisija obišla je imanja svih prijavljenih učesnika na konkursu i donela odluke o nagradama. Pored priznanja dobitnicima su uručene i novčane nagrade.


gm

U programu su učestvovali i mališani iz Predškolske ustanove „Sunce“, koji su izveli eko predstavu „Deca i priroda“, a premijerno je prikazan i film o ekologiji „Tragom prirode“, koji su pripremili Opštinska uprava i Kancelarija za zaštitu životne sredine.


gm

„Uvaženi dobitnici priznanja, cenjeni gosti, dame i gospodo, čast mi je što sam u prilici da vas pozdravim u ime Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac. Nagrada „Beli labud“ postala je tradicija u našoj opštini. Po prvi put dodeljuje se u organizaciji Opštinske uprave. Samostalna i nezavisna komisija razmatrala je sve predloge i posetila sva domaćinstva prijavljena na konkurs i ne sumanjam da su svoj posao odlično odradili i da su najbolji i nagrađeni. Lepotu jednog grada čini ambijent koga u skladu sa prirodom stvaraju ljudi. Nagrada „Beli labud“, koja se dodeljuje više od dve decenije, samo je jedan način da se pohvale i nagrade ljudi koji oplemenjivanjem svog životnog prostora čine ovaj grad lepšim. Cilj nam je da u budućnosti bude još više prijavljenih učesnika na konkurs, a mi ćemo se potruditi da uvedemo i neke nove kategorije za nagrađivanje. Čestitam svim dobitnicima priznanja, a vama dragi gosti hvala što ste došli i podržali ovu manifestaciju“, rekao je načelnik Opštinske uprave Aleksandar Jevtović.


gm

Nagrade su uručene u sledećim kategorijama: najlepše uređeno gradsko dvorište, najlepše uređeno seosko dvorište, najlepše uređeno dvorište kolektivnog stanovanja, najlepše uređen prostor oko poslovnog objekta, najlepše uređena terasa i specijalna nagrada za dvorište.


gm

„Zadovoljstvo mi je da Vas pozdravim i da Vam se zahvalim što ste i ove godine sa nama, jer ova manifestacija sa Vama dobija potpuni smisao.Komisija je na osnovu utvrđenih kriterijuma imala ne tako lak zadatak za ocenjivanje prijavljenih dvorišta. Kriterijumi za ocenjivanje objekata su: odnos objekta prema dvorištu, polivalentnost funkcija, infrastrukturna opremljenost, ograđivanje, usklađenost vrtno-arhitektonskih elemenata. Kriterijumi za ocenjivanje zelenilasu: zdravstveno stanje i održavanje biljaka, raznovrsnost vrsta i izgled bašte kroz godišnja doba, kompozicija i kolorit, prostorni raspored i funkcionalnost zelenila. Oduševila nas je raznovrsnost biljnih vrsta koje su pažljivo gajene, ljubav i lepota utkana u svaki detalj dvorišta, prekrasne terase sa negovanim cvećem, produžeci dvorišta i oblikovani predeli kao spoj izvorne prirode i ljudske kreativnosti, sportski i rekreativni sadržaji u obilju drveća i zelenila, dvorište Dragane Radojčić u Dragolju - gde smo pronašli neotkriveni talenat naivnog slikarstva, seoska domaćinstva u kojima su elementi starog i novog u savršenom spoju.U svakom koraku koji smo napravili, videli smo obilje ideja, energiju, volju, kreativnost i trud naših učesnika. Svako od njih je dao svoj doprinos da naša opština izgleda kao Cvijićev "Beli labud na zelenom jezeru", istakla je predsednica Komisije Zorica Tolić.


gm

Pored priznanja, učesnici su dobili novčane nagrade od po 15.000, 10.000 i 8.000 dinara. U kategoriji najlepše terase nagrade su 8.000, 6.000 i 4.000 dinara.


gm

Učesnici na konkursu, koji nisu osvojili nagradu, dobili su utešne nagrade.


gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!