opstina gornji milanovac

24. jul 2017.
Dani šilopajske panorame


U Šilopaju je proteklog vikenda održana treća po redu turističko-kulturna manifestacija „Dani šilopajske panorame“, koja svojim održavanjem čuva tradicionalne vrednosti ovog kraja.


gm

Ova živopisna varošica, preko koje se pruža jedinstven pogled na kupu ugašenog vulkana Ostrvica, smeštena je na četvoromeđi sela Šilopaj, Cerova, Davidovica i Kriva Reka, i čini izuzetno lep i privlačan predeo.


gm

Sa željom da postane tradicionalna, Šilopajska panorama se razvija i obogaćuje novim sadržajima. Ovogodišnju manifestaciju otvorio je predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, koji je posetio Šilopaj u pratnji direktora javnih preduzeća i ustanova.


„Poštovani prijatelji, dragi gosti, cenjeni meštani Šilopaja, opština Gornji Milanovac se i ove godine uključila kao pokrovitelj ove manifestacije koja polako ali sigurno postaje tradicionalna. Puno toga smo ovde zajednički uradili, a imamo i puno planova za budućnost. Drago mi je što smo započeli saradnju sa OŠ „Svetozar Miletić“ iz Zemuna, sa kojom ćemo organizovati školu u prirodi za preko 1200 dece godišnje. Za sve je potrebna dobra infrastruktura i mi na tome uveliko radimo. Ovih dana počinje asfaltiranje 2.1 kilometra puta od Šilopaja do Cerove, dok će do kraja godine i Kriva Reka dobiti 2 kilometra asfaltiranog puta. Ovakve kulturne manifestacije su bitne za svaku opštinu, pa i za našu, i mi ih na našu radost imamo puno. Ponosni smo i na Šilopajsku panoramu, Kosidbu na Rudniku, Dane kneginje Ljubice, Teočinske dane, i želimo ravnomerno da razvijamo celu našu opštinu. Uvek ćemo podržavati ovakve događaje sa verom da će svake godine biti sve bolje i bolje. Zahvaljujem se organizatorima i proglašavam treće „Dane šilopajske panorame“ otvorenim“, rekao je predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.


gm

Među organizatorima „Šilopajske panorame“ su i Kulturni centar i Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac, dok je opština Gornji Milanovac pokrovitelj manifestacije.


Celokupan prirodni ambijent upotpunjuje nekoliko arhitektonski značajnih zdanja, od kojih je najznačajnija crkva Svetog Nikole, koju je 1939. godine osveštao Vladika žički Nikolaj Velimirović.


gm

U nedelju je održana i biciklistička vožnja trasom od Gornjeg Milanovca do Šilopaja (duž Stare pruge) u dužini od 17 km, u kojoj je učešće uzeo i predsednik opštine.Predsednik opštine istakao je da je aktivan turizam i izgradnja biciklističkih staza projekat za budućnost i da će se na tome raditi.


gm

gm

gm

gm

U okviru manifestacije održano je peto po redu takmičenje u pripremi gulaša od divljači. U prelepom ambijentu oko škole, u konkurenciji četrnaest ekipa, prvo mesto zauzela je ekipa „Plantaža“ Majdan, drugo mesto „Suvoborska ulica“, a treće lovačka sekcija Zagrađe.


gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!