opstina gornji milanovac

20. jul 2017.
Nove prostorije Turističke organizacije


Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac uselila se u nove prostorije na adresi Karađorđeva broj 3. Tim povodom organizovano je svečano otvaranje na kojem su se okupili brojni gosti.
gm    gm

„Otvorili smo 100 kvadrata renoviranog prostora u kojem je smeštena Turistička organizacija i ovaj prostor ne izgleda toliko veliko koliko izgleda reprezentativno. Ovo je prvi put da Turistička organizacija ima adekvatan prostorza obavljanje svoje delatnosti i to u centru Gornjeg Milanovca. U sastavu novih prostorija je i suvenirnica i prvi put će Gornji Milanovac biti predstavljen sa suvenirima na jednom mestu. Tu je i jedan kutak za rukotvorine dece sa posebnim potrebama i sav prihod od prodaje njihovih radova ide Udruženju. Prezadovoljan sam što smo u kratkom periodu uspeli da premestimo Modernu galeriju u Dom kulture i da ovaj prostor iskoristimo za Info centar i suvenirnicu Turističke organizacije. Ovaj prostor nije u vlasništvu opštine Gornji Milanovac ali ćemo mi u narednom periodu pregovarati o kupovini, kako bi na trajan način rešili pitanje prostora za Turističku organizaciju. Plan je da se uvede i jedna inovacija, a to je višejezična info tabla na platou ispred prostorijana kojoj bi se našle sve neophodne informacije o turističkoj ponudi naše opštine. Prezadovoljan sam kako izgleda ovaj prostor i nadam se da će i turisti biti još zadovoljniji uslugom i ponudom u Gornjem Milanovcu“, rekao je predsednik opštine Dejan Kovačević.


gm    gm

U novim prostorijama, pored kancelarijskog prostora, smešteni su Info centar za sve vrste informacija za turiste i suvenirnica u kojoj će moći da se kupe suveniri i autentični proizvodi domaće radinosti.


„Ovo je prvi put od 2000. godine, od kada postoji Turistička organizacija, da smo smešteni u adekvatnom prostoru. Tu smo sada praktično na Trgu, vidljivi za sve, i možemo da ostvarimo našu ulogu koja se ogleda u tome da pružimo prave informacije o turizmu u Gornjem Milanovcu. Zahvaljujem se predsedniku Kovačeviću i njegovim saradnicima što su nam omogućili uslove da obavljamo svoj posao onako kako to i dolikuje našoj organizaciji. U jednom delu su smeštene kancelarije, a u drugom Info centar i suvenirnica. Imamo velike planove za budućnost, prvi naredni korak je instaliranje info table na nekoliko jezika, na kojoj će moći da se dobiju sve neophodne turističke informacije i za nju smo aplicirali za sredstva kod resornog ministarstva. U toku je izrada novog sajta Turističke organizacije na kome ćemo besplatno promovisati seoski turizam naše opštine i na kome će biti dostupna aplikacija za prodaju suvenira putem interneta. Imamo puno planova, koje ćemo sada lakše realizovati kada imamo ovakve uslove za rad“, istakao je v.d. direktora Turističke organizacije opštine Gornji Milanovac Desimir Ćalasan.


gm    gmgm    gm

Opština Gornji Milanovac nastaviće sa ulaganjem u turizam jer za tu granu privrede postoje odlični preduslovi i kapaciteti na teritoriji Gornjeg Milanovca.


Izgradnja Takovskog dvorca samo je jedan od projekata koji će pokrenuti turizam Gornjeg Milanovca.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!