opstina gornji milanovac

10. jul 2017.
Održana kosidba „Vinka Radovanović“


U nameri da se sačuva tradicija i običaji, na Rudniku je, u mestu Zvezda, održana treća kosačka smotra „Vinka Radovanović“, koja predstavlja predtakmičenje za kosidbu na Rajcu. Ove godine je u kosidbi hajdučke trave učestvovalo blizu trideset kosača, a titulu najboljeg poneo je Darko Đorđević.


gm

Takmičari su se nadmetali u košenju obeleženih parcela na padinama planine Rudnik, a stručna komisija ocenjivala je veštinu kosača, veličinu otkosa i kvalitet obavljenog posla.


gm

Manifestaciju je otvorio predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, a prisutan je bio i predsednik opštine Topola Dragan Živanović.


gm

„Poštovani kosači, organizatori, poštovani predsedniče opštine Topola, dragi prijatelji, izuzetno mi je zadovoljstvo što mogu da vam se obratim u ime opštine Gornji Milanovac. Opština Gornji Milanovac i Javno preduzeće za izgradnju opštine učinili su veliki napor da poprave infrastrukturu do ove lokacije gde se održava kosidba i učine je dostupnijom za sve posetioce. Ova manifestacija već postaje tradicionalna i trudićemo se da u narednim godinama uključimo još više ljudi kako bi ova manifestacija postala još veća. Uključićemo i Turističku organizaciju opštine kako bi i ona pomogla da se za ovu kosidbu čuje i van lokalnog okvira. Dve strateške lokacije za razvoj turizma u našoj opštini su Takovo i Rudnik. Ono što mogu da najavim za narednu godinu jeste izgradnja projekta bazena na mestu gde je nekada bio, u takozvanom Jabučaru, i da na toj lokaciji počnemo da gradimo neko novi turistički potencijal za Rudnik. Zahvaljujem se svim učesnicimaKosidbe, pogotovu damama koje učestvuju, i neka pobedi najbolji“, rekao je predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević prilikom otvaranja treće kosačke smotre „Vinka Radovanović“.


gm

I ove godine kosidba je okupila veliki broj učesnika i posetilaca na planini koja svojom veličinom dominira Šumadijom.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!