opstina gornji milanovac

20. jun 2017.
Panel diskusija o obnovljivim izvorima energije


U Velikoj sali organa opštine Gornji Milanovac održana je panel diskusija privrednika na temu obnovljivih izvora energije. Prisutni su bili predstavnici kompanija koje posluju u Gornjem Milanovcu, energetski menadžer opštine Gornji Milanovac i predstavnici javnih preduzeća.


gm

Sve okupljene je, u ime predsednika opštine Dejana Kovačevića, pozdravio Aleksandar Vidojević, pomoćnik predsednika opštine.


„Poštovani predavači, cenjeni privrednici i gosti, veliko mi je zadovoljstvo da vas pozdravim u ime opštine Gornji Milanovac. Strategija i obaveza Srbije je da do 2020. godine dostigne 27 posto proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije, samim tim to je i strategija opštine Gornji Milanovac. Svrha korišćenja projekata obnovljive energije je smanjenje korišćenja fosilnih goriva,što kao posledicu ima smanjenje zagađenja, kao i drugačije raspoređivanje budžetskih sredstava i njihovo usmeravanje u druge namene. Cilj ovakovog skupa je da zajedno sa privrednicima pokrenemo prave stvari i da ih realizujemo“, rekao je Vidojević.


gm

Prisutni su kroz predavanja mogli da se upoznaju sa mogućnostima, metodama, prednostima i slabostima pri proizvodnji električne energije putem solarnih panela ili vetrogeneratora, načinima na koji mogu da uštede na računima za električnu energiju, kao i o korporativnoj bezbednosti i upravljanju otpadnim vodama.


gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!