opstina gornji milanovac

20. novembar 2014.
Oni su nam darivali slobodu


Promocija tronedeljnog programa obeležavanja 100 godina od početka Prvog svetskog rata i Rudničke ofanzive


sastanak lokalnih samouprava

"ONI SU NAM DARIVALI SLOBODU" je krilatica programa kojim Gornji Milanovac kroz niz manifestacija odaje poštu junacima rudničko–takovskog kraja iz Velikog rata Srbije 1914–1918. godine i obeležava stogodišnjicu Rudničke ofanzive, koja je rezultirala oslobađanjem tadašnje severozapadne Srbije.


Konferenciju za medije održanu u utorak 18.11.2014. godine svečano je otvorio Predsednik opštine Milisav Mirković u ime opštine Gornji Milanovac kao generalnog pokrovitelja svih manifestacija koje će se odvijati u periodu od 27. novembra do 18. decembra 2014. Godine.


Nosioci programskih aktivnosti ove manifestacije su milanovačke ustanove kulture: Muzej rudničko takovskog kraja i Kulturni centar, uz pomoć Društva za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije od 1918. godine. Dinamičan i bogat program sastoji se od dramskih prikaza, projekcije filmova Jugoslovenske kinoteke, književnih večeri, izložbi i promocija knjiga, predavanja i koncerata kroz koje se odaje pošta hrabrosti i žrtvovanju rudničko takovskih ratnika koji su dali nemerljiv doprinos u vojnim uspesima Srbije tokom dva Balkanska i posebno Prvog svetskog rata.


Pozivamo vas da ispratite ovu zanimljivu manifestaciju!


Preuzmite program manifestacije u pdf formatu


Pročitajte vest i na sajtu B92

Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!