opstina gornji milanovac

5. jun 2017.
Zoran Babić u poseti Gornjem Milanovcu


Vršilac dužnosti direktora „Koridora Srbije“ Zoran Babić posetio je danas opštinu Gornji Milanovac. U pratnji predsednika opštine Gornji Milanovac Dejana Kovačevića prisustvovao je vežbi „Simulacija požara i saobraćajne nezgode u tunelu Šarani“. Nakon vežbe, održali su sastanak u kabinetu predsednika, uz prisustvo direktora Javnog preduzeća za izgradnju opštine Gornji Milanovac Božidara Vučetića i Gorana Dunjića, nadzoranad izvođenjem radova na auto-putu. Glavna tema sastanka bili su lokalni putevi koji su oštećeni prilikom izgradnje auto-puta.


„Želim da Vam se zahvalim što ste odvojili vreme da posetite opštinu Gornji Milanovac i da prisustvujete izvanrednoj vežbi u tunelu „Šarani“. Ta vežba je zakonska obaveza, ali je i iz praktičnih razloga dobra jer se možemo uveriti kako službe funkcionišu. Ja sam po funkciji komndant Štaba za vanredne situacije i bilo mi je drago da vidim da su se pripadnici vatrogasne jedinice iz Gornjeg Milanovca odlično snašli.Trasa auto-puta Ljig-Preljina u najvećoj meri prolazi kroz našu opštinu, 29 km od ukupno 40, pa su i najvećim delom radovi vršeni na teritoriji opštine Gornji Milanovac i tu su se pojavili najveći problemi, ali su se ljudi iz Koridora Srbije uvek maksimalno trudili da nam izađu u susret. Postoji nekoliko putnih pravaca koji su korišćeni za izgradnju Koridora 11, a koji nisu vraćeni u prvobitno stanje i za koje nema sredstava u budžetu opštine da se rekonstruišu. Dva putna pravca su najznačajnija, u Brđanima oko 280 metara, od Crkve do lokalnog puta broj 7 i u Semedraži, od magistrale do centra sela, u dužini od oko 550 metara. Postoji i problem u Vrnčanima, gde nisu izvedeni radovi na isključenju sa glavnog puta ka Vrnčanima. Postoje određeni problemi i u Boljkovcima, na putu Takovo-Beršići i u još nekim mestima. Nadam se da ćemo u saradnji sa Koridorima Srbije i gospodinom Babićem uspeti da rešimo te probleme“, rekao je predsednik opštine Dejan Kovačević.
gm    gm

gm    gm

gm   

Vršilac dužnosti direktora Koridora Srbije Zoran Babić istakao je da mu je čast što je posetio Gornji Milanovac i da će se truditi da se intenzivira saradnja između Opštinske uprave Gornji Milanovac i preduzeća „Koridori Srbije“, kako bi se rešili svi problemi koji postoje i koji su ostali nakon izgradnje deonice auto - puta Ljig - Preljina.


U narednom periodu će se predstavnici lokalne samouprave i preduzeća „Koridori Srbije“ češće sastajati kako bi i problemi bili rešeni što pre, kao i kako bi se definisale mogućnosti za buduću saradnju dve strane na novim projektima.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!