opstina gornji milanovac

4. jun 2017.
Obeležena slava Gornjeg Milanovca


Opština Gornji Milanovac obeležila je gradsku slavu Silazak Duha Svetog na apostole. Tim povodom održana je liturgija u crkvi Svete Trojice, nakon čega je centralnim gradskim ulicama prošla litija. Nakon litije, u porti Crkve upriličeno je rezanje slavskog kolača.


Obeležavanju slave prisustvovalo je opštinsko rukovodstvo, članovi Opštinskog veća, odbornici Skupštine opštine, direktori javnih preduzeća i ustanova, sveštenstvo, predstavnici Vojske Srbije, brojni sugrađani ali i gosti - predsednik Skupštine opštine Topola Dragan Jovanović i predsednica opštine Lučani Vesna Stambolić.
gm    gm

gm    gm

„Dragi prijatelji, poštovani sugrađani, cenjeno sveštenstvo, pre svega želim da se zahvalim na dolasku našim komšijama - predsedniku Skupštine opštine Topola Draganu Jovanoviću i predsednici opštine Lučani Vesni Stambolić. Velika mi je časti i zadovoljstvo, ali i obaveza za budućnost što smo doneli odluku da ponovo obeležavamo gradsku slavu i ja se ovom prilikom zahvaljujem odbornicima Skupštine opštine i članovima Opštinskog veća što su podržali taj moj predlog. Ono što jeste na nama je da se mirimo međusobno, da svi zajedno čuvamo hrišćanstvo, a pogotovu da čuvamo srpstvo. Teško je vreme iza nas, a bojim se da će biti teško i vreme pred nama što se tiče očuvanja srpstva, za očuvanje Kosova i Metohije i očuvanje Srba u Republici Srpskoj. Uvek se setim reči počivšeg patrijarha Pavla koji je rekao budite ljudi i ja ću tako reći braćo i sestre budimo ljudi. Srećna nam slava!“, rekao je predsednik opštine Dejan Kovačević obraćajući se sugrađanima u porti Crkve.


gm    gm

gm    gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!