opstina gornji milanovac

30. maj 2017.
„Nedelja energije“ u Beogradu


U Beogradu se, od 29. maja do 2. juna, održava „Nedelja energije“ u kojoj je učešće uzela i opština Gornji Milanovac.Na svečanom otvaranju u Starom dvoru, Gornji Milanovac predstavljali su predsednik opštine Dejan Kovačević i predsednik Skupštine opštine Lazar Nikolić. Manifestaciju su otvorili gradonačelnik Beograda dr Siniša Mali, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, dekan Metropoliten Univerziteta prof. dr Ana Bovan i v.d. šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Oskar Benedikt.


„Nedelja energije predstavlja novo, jedinstveno mesto susreta relevantnih aktera u svim sferama održivog razvoja. Fokus ovog okupljanja biće podizanje svesti javnosti o mnogobrojnim temama i izazovima koji se tiču energetske bezbednosti, energetske otpornosti, energetske efikasnosti i zaštite životne sredine, kao i predstavljanje novih rešenja i tehnologija. Manifestacija „ENERGY WEEK“ je registrovana na zvaničnom sajtu Evropske komisije kao jedan od događaja koji će biti organizovan tokom EU nedelje održive energije (EU Sustainable Energy Week). Nedelja energije okuplja predstavnike relevantnih državnih institucija i lokalnih samouprava, univerziteta, kompanija i proizvođača naprednih tehnologija, predstavnike škola i medija, kao i civilnog sektora“, rekao je predsednik Skupštine opštine Lazar Nikolić.


gm

Organizatori su Centralno-evropski forum za razvoj (CEDEF), Ministarstvo rudarstva i energetike, Grad Beograd, Sekretarijat za energetiku Grada Beograda.


Na panelu „Održiva energija za sve“ pomenut je i Gornji Milanovac i pohvaljeni su napori i želja rukovodstva opštine da se u ovoj oblasti napreduje.


gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!