opstina gornji milanovac

29. maj 2017.
Održan „Beogradski manifest“


U Beogradu je, na Kalemegdanu, u periodu od 26. do 28. maja održan treći „Beogradski manifest“, festival za promociju manifestacija i turističkih destinacija iz Srbije i regiona.


Koncept Festivala je takav da omogućava da seposetiocima na zanimljiv i interaktivan način predstave brendovi partnera manifestacije.


Opština Gornji Milanovac se, po prvi put, predstavila na ovoj manifestaciji. Na štandu Milanovca izloženi su radovi umetnika, slikara, tkalja, ručni radovi, suveniri, ali i turistička ponuda rudničko-takovskog kraja.


Svečano otvaranje upriličeno je na platou pored spomenika „Pobednik“. Festival su otvorili potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i ministar turizma Crne Gore Pavle Radulović. U ime opštine Gornji Milanovac otvaranju su prisustvovali predsednik opštine Dejan Kovačević, predsednik Skupštine opštine Lazar Nikolić, članica Opštinskog veća za kulturu i turizam Jasmina Marić i vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Desimir Ćalasan.
gm    gm

gm    gm

U Gornjem gradu Beogradske tvrđave više od 60 opština iz Srbije predstavilo je svoju turističku ponudu, kulturu, manifestacije i festivale njihovih krajeva.


Nakon svečanog otvaranja, ministar Ljajić je u pratnji predsednika opštine Dejana Kovačevića posetio štand opštine Gornji Milanovac i u kratkom razgovoru upoznao se sa potencijalima, i kulturnim i turističkim, opštine Gornji Milanovac. Štand su posetili i predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov i direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović, koja je u razgovoru sa predsednikom Kovačevićem i članicom Opštinskog veća Jasminom Marić razmenila iskustva iz oblasti turizma.


Drugog dana organizovana je poseta naših sugrađana Manifestu, u saradnji sa turističkom sekcijom ETŠ „Knjaz Miloš“.


Pored opština iz Srbije, predstavile su se i Turska, Slovenija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Makedonija i druge države, koje su u saradnji sa turističkim agencijama posetiocima omogućile popuste i besplatne aranžmane za neku od popularnih turističkih destinacija.


gm    gm

gm    gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!