opstina gornji milanovac

19. maj 2017.
Maturantski ples


Na Trgu kneza Mihaila održan je tradicionalni Maturantski ples. Na ovom, devetom po redu, plesu učestvovali su maturanti Gimnazije i ETŠ „Knjaz Miloš“.


gm

Zajedno sa svojim vršnjacima širom Evrope, naši maturanti su učestvovali u najvećem sinhronizovanom plesu na planeti.


gm

U ime opštine Gornji Milanovac, koja je pokrovitelj manifestacije, maturantima se obratila zamenica predsednika opštine Jadranka Dostanić: „Dragi učenici, cenjeni profesori, poštovani sugrađani, izuzetno mi je zadovoljstvo da vas pozdravim u ime opštine Gornji Milanovac, koja je pokrovitelj ove manifestacije.Naši maturanti već devetu godinu učestvuju u ovom plesu i na taj način doprinose da se za Gornji Milanovac čuje i izvan okvira naše države.Osnovna ideja maturantskog plesa je povezivanje mladih kroz ples i muziku, kako bi tokom ovih 6 minuta svi bili kao jedan, bez razlike u nacionalnosti, boji kože ili religiji.Na ovaj dan maturanti iz cele Evrope plešu uz ritmove Štrausovog „Slepog miša“ i na taj način uspostavljaju specifičnu vezu između sebe.2011. godine je oboren Ginisov rekord po broju ljudi koji istovremeno plešu na različitim mestima a ja se nadam da ćete danas nadmašiti i taj rezultat.Osnovni cilj je druženje i meni je drago što vidim da ste svi nasmejani i srećni.Želim vam puno uspeha u daljem školovanju a danas uživajte jer je ovo vaš dan“.


gm

Opština Gornji Milanovac nastavlja da podržava sve aktivnosti koje doprinose da se mladi iz naše opštine povezuju sa vršnjacima širom Evrope i sveta.


gm

gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!