opstina gornji milanovac

26. april 2017.
Fondacija „Novak Đoković“ u Pranjanima


Predstavnici Fondacije „Novak Đoković“ boravili su danas u Pranjanima, gde su posetili objekat Predškolske ustanove „Sunce“ i mobilijar koji je ova Fondacija postavila u 2016. godini.


Vrednost ovog mobilijara je blizu 500.000 dinara, a Predškolska ustanova „Sunce“ je treća u Srbiji koja je imala čast da bude deo projekta koji finansira najveći srpski sportista svih vremena, posle objekata u Srbobranu i Staroj Pazovi.


„Izuzetno mi je zadovoljstvo i čast što su predstavnici Fondacije „Novak Đoković“ danas ovde sa nama. Izuzetno smo ponosni što smo i mi jedna od ustanova u Srbiji kojaje dobila ovu izuzetnu donaciju. Još je veća čast kada vidimo koja ljudska i sportska veličina stoji iza ove Fondacije. Ovo je i potvrda da je Predškolska ustanova „Sunce“ prepoznatljiva i izvan lokalnih okvira“, rekla je v.d. direktora Predškolske ustanove „Sunce“ Maja Milović.
gm    gm

gm    gm

gm    gm

„Igrališta su od ključnog značaja za razvoj dece, jer ona kroz igru istražuju, spoznaju okruženje, razvijaju motoričke i sposobnosti socijalne inteligencije. Težimo da stvorimo pogodne uslove za psihofizički razvoj dece i prostor u kojem će svakodnevno zadovoljiti svoje potrebe. Igra i bavljenje sportom predstavljaju veoma važne segmente odrastanja i Fondacija je posebno posvećena sredinama koje do sada nisu imale najadekvatnije uslove. Značaj angažovanja lokalne samouprave i sluh koji imaju za ovakve stvari nam mnogo olakšava saradnju i možemo reći da smo izuzetno zadovoljni dosadašnjim postignućima“, istakla je Gorana Džudža Jakovljević, projektna menadžerka Novak Đoković fondacije.


Predsednik opštine Dejan Kovačević, koji se nalazi na Godišnjoj skupštini Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), izrazio je zahvalnost Fondaciji: „U ime Opštine Gornji Milanovac zahvaljujem Vam se na donaciji mobilijara za objekat Predškolske ustanove „Sunce“ u Pranjanima. Jedan od glavnih ciljeva opštinskog rukovodstva je i ravnomeran razvoj svih delova opštine. Pranjani su drugo po veličini naseljeno mestu u našoj opštini i ova donacija je dragocena jer će i deca iz Pranjana i okoline imati iste uslove za rast i razvoj kao i njihovi vršnjaci u gradu.Nadam se da ćemo i u budućnosti sarađivati na novim projektima u interesu građana opštine Gornji Milanovac“.


Ovom događaju prisustvovali su i predsednik Mesne zajednice Pranjani Radovin Veselinović i direktor Javnog preduzeća za izgradnju opštine Božidar Vučetić, koji je iskoristio posetu Pranjanima da obiđe infrastrukturne objekte u ovom delu naše opštine.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!