opstina gornji milanovac

19. april 2017.
Održana sednica Opštinskog veća


U Velikoj sali organa opštine Gornji Milanovac održana je dvadeseta sednica Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac. Na dnevnom redu našle su se četiri tačke.


Kao prvu tačku dnevnog reda većnici su doneli Program mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Gornji Milanovac za 2017.godinu.


„Na osnovu zahteva za davanje saglasnosti na predlog Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Gornji Milanovac za 2017. godinu, koje je Opštinsko veće uputilo Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, Ministarstvo je dalo saglasnost 27. marta 2017. godine, a Opštinsko veće je danas donelo Zaključak o usvajanju istog Programa. Budžetom opštine Gornji Milanovac za 2017. godinu, za poljoprivredu su namenjena sredstva u iznosu od 50 miliona dinara, od kojih su za program mera izdvojena sredstva od 39,8 miliona dinara kroz pet mera: regresi za veštačko osemenjavanje (nova mera - 2000. din po grlu); podsticaji u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava - nabavka opreme i mehanizacije, podizanje zasada, opreme u pčelarstvu, navodnjavanje...; investicije za preradu i marketing poljoprivrednih proizvoda - sušare, pasterizatori...; upravljanje rizicima - subvencionisanje osiguranja; podsticaji za promotivne aktivnosti u poljoprivredi i ruralnom razvoju“, istakla je Milka Nedeljković iz Kancelarije za poljoprivredu.


gm

Opštinsko veće donelo je Rešenje o raspodeli sredstava za sufinansiranje projekata udruženja u oblasti kulture na teritoriji opštine Gornji Milanovac.


Prema rečima Jasmine Marić, članice Opštinskog veća zadužene za kulturu i turizam, najviše sredstava izdvojeno je za Srpski festival svetske muzike i Šilopajsku panoramu. Ta dva događaja su prepoznata kao najznačajnija.


Opštinsko veće donelo je i Rešenja o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve. Tako je 3 miliona dinara opredeljeno za kapitalno održavanje Gradskog bazena.


„Do ove godine bazen je iznajmljivan trećim licima tokom letnje sezone što mi želimo da prekinemo. Uložićemo značajna sredstva kako bi dobili funkcionalan bazen u koji ne mora mnogo sredstava da se ulaže narednih godina. Tako ćemo 3 miliona dinara odvojiti iz tekuće budžetske rezerve i 1,1 milion dinara koji su već planirani u Planu Ustanove „Sportsko-rekreativni centar“. Neophodno je da se uradi filter stanica i renovira mali bazen za decu. To je značajna investicija jer ćemo obezbediti da bazen radi u narednim godinama bez problema“, rekao je predsednik opštine Dejan Kovačević.


Opština Gornji Milanovac će iz sopstvenih sredstava adaptirati kancelariju policije u Pranjanima, za šta je odobreno 100.000 dinara.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!