opstina gornji milanovac

19. april 2017.
Održana deseta redovna sednica Skupštine opštine


U Svečanoj sali Skupštine opštine Gornji Milanovac, u zgradi Okružnog načelstva, održana je deseta redovna sednica Skupštine opštine.


Na početku sednice u Velikoj sali organa opštine Gornji Milanovac utvrđen je kvorum od 43 odbornika. Međutim, zbog opstrukcije 7-8 odbornika Nove Srbije, Zelene stranke, Pokreta „Mladi Milanovca“ i jednog dela Socijalističke partije Srbije, nastavak sednice održan je u zgradi Okružnog načelstva.


Sednici je prisustvovao 31 odbornik što je ubedljiva većina i potreban broj da se sednica održi, bez ikakvih problema.


Kako se predsednik Skupštine opštine Boško Milovanović pridružio onoj grupaciji koja je blokirala rad lokalnog parlamenta, zamenik predsednika Skupštine Zoran Radovanović preuzeo je predsedavanje sednicom, shodno Poslovniku o radu Skupštine opštine.


Kako manja grupa odbornika, koja opstruira rad, nije napustila govornicu posle nekoliko opomena, predsedavajući Radovanović izrekao je kaznu udaljenja sa sednice pomenutoj grupi od 7-8 odbornika. Kako ni tad nisu napustili salu, ušlo je obezbeđenje Opštinske uprave. Međutim,kako bi se sprečile neželjene scene, koje ne dolikuju lokalnom parlamentu, većina od 31 odbornika donela je odluku da se nastavak sednice održi u Svečanoj sali Skupštine opštine.


Na početku Sednice potvrđen je mandat odborniku Petru Novkoviću koji je izabran sa liste Kristina Milošević - Stranka Rusa, pošto je odbornik Bojan Markeljić podneo ostavku.


gm

Nakon toga se pristupilo tajnom glasanju, koje je propisano Zakonom o lokalnoj samoupravi, Statutom opštine i Poslovnikom o radu Skupštine opštine, kojim je dužnosti predsednika Skupštine opštine razrešen Boško Milovanović iz Družetića. Nakon toga je, po istom principu, 31 odbornik glasao za moj izbor za predsednika Skupštine.


U nastavku sednice dužnosti su razrešena i tri člana Opštinskog veća - Desimir Jovanović, Jovan Matijević i Ivan Bešlagić.


Kao šestu tačku, odbornici su jednoglasno izabrali Mariju Niketić, Nenada Vučićevića i Milojka Živanovića za nove članove Opštinskog veća.


Odbornici su jednoglasno doneli Odluku da se izvrši eksterna revizija završnog računa budžeta opštine Gornji Milanovac, što je i zakonska obaveza.


Usvojene su i tačke dnevnog reda koje su se odnosile na poslovanje JP za vodosnabdevanje „Rzav“ Arilje.


Doneta je i Odluka o izmenama i dopunama Odluke o radnim odnosima, platama, naknadama i drugim primanjima izabranih, imenovanih i postavljenih lica u opštini Gornji Milanovac.


Nastavljamo da radimo u interesu građana naše opštine, što će i Odluke na narednim sednicama Skupštine opštine potvrditi.


PREDSEDNIK SKUPŠTINE OPŠTINE

GORNjI MILANOVAC

Lazar Nikolić s.r.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!